maanantai 8. lokakuuta 2012

Ikkunanäkymiä

Jaarittelin kerran omassa postauksessa ikkunoiden merkityksestä ja siitä miten ikkunat kruunavat talon. Meillä näitä kruunuja löytyy lähes kolmekymmentä ja melkein kaikki on eriparisia. Tämä  johtuen talon useasta eri rakennusajankohdasta ja myös siitä syystä, että ajan saatossa vanhoja ikkunoita on surutta vaihdettu uusiin (ei niin tyylinmukaisiin).
 Vanhan osan (-34) kaikki etelänpuoleiset ikkunat on uusittu todennäköisesti 80-luvulla, mutta muihin ilmansuuntiin antavat ikkunat on onneksi säilyneet vaihdolta. Ne ovat kipeästi kunnostamisen tarpeessa, mutta koska haluamme kunnostaa ne käyttäen alkuperäisiä materiaaleja ja menetelmiä, on projekti mittava ja vaatii aikaa.  Talon laajennusosan ikkunat taas kaikki ovat sen rakennusajalta eli vuodelta -58, joten ikkunaa löytyy joka lähtöön.
Eilen aamulla avautui ikkunoista niiden karmeja viehättävämmät näkymät. Ilma oli aurinkoinen ja kuulas, mutta taivas tumma, kuin lumisadetta enteillen. No onneksi lunta ei tullut vaan sää pysyi aurinkoisena koko päivän. Ilman väri sai minut tarttumaan kameraan ja tässä tuloksia.

Kaikki kuvat, lukuunottamatta viimeistä, ovat niistä vanhoista kolmekymmentäluvun ikkunoista.

-tuija-2 kommenttia:

  1. Todella ihanat nuo ikkunat! Kaikki. Tykkään juuri noista vanhahtavista ikkunoista. Upeat :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos, ikkunat on kyllä kivat vaikkakin kovin ränsistyneet vielä tällä hetkellä. Eilinen ilman ja taivaan väri oli kyllä vieläkin puhuttelevampi :)

    VastaaPoista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!