keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Herringbone floor

Lattia on kodin suurin yhtenäinen pinta ja sen merkitys tunnelmaan, yleisilmeeseen ja muihin materiaaleihin on syytä ottaa huomioon valintaa tehdessä. Kun soppaan yhdistetään estetiikan lisäksi vielä hinta, kulutuskestävyys, materiali, asennustapa ja turvallisuus, alkaa mielikuva lattiasta hahmottua.

Tai sitten unohdat kakki edellämainitun ja annat sydämmen valita ja päädyt konkurssin ja avioeron uhallakin lattiaan, jota rakastat. On kaksi lattiatyyppiä, mitkä kauneudessaan saavat minut unohtamaan kaiken muun. Toinen on öljytty massiiviparkettilattia kalanruotoon ladottuna ja toinen on vanha kulunut lankkulattia. Viis siitä, että lankut elävät ja  rakoihin menee roskia tai siitä, että öljyttyä lattiaa pitää huoltoöljytä. Viis siitä, että samalla hinnalla olisi saanut muuta lattiaa kolminkertaiseen neliömäärään (pankkineitimme voi lopettaa lukemisen tähän). Katsokaa nyt näitäkin kuvia, voiko kauniimpaa olla? 

Lattian valinta oli myös arvokysymys. Massiiviparkettilattia tehdään käsityönä, uudet tuotteet ovat tehdasvalmisteisia. Meille oli tärkeää kunnioittaa vanhaa arkkitehtuuria ja talon henkeä.Vanha lattia saa upean kontrastin ja jännitteen usista moderneista kalusteista.

Tykkäätkö vai mikä olisi sinun valintasi?

-tuija-

2 kommenttia:

  1. Kyllä tuo kalanruoto saa huokailemaan... Ja kadehdin teidän lattiaa. Ehkä joskus meillä on tuollainen tai sitten leveää lankkua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lattia onkin parasta mitä meillä on, niin ihana!

      Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!