perjantai 19. lokakuuta 2012

Blossa 12

Huomio kaikille, jotka ovat tottuneet aloittamaan pikkujoulukautensa Blossalla!!
Tämän vuoden Blossat ovat saapuneet Alkoihin ja mikäli vanhat merkit pitää paikkansa, se myydään loppuun hyvissä ajoin ennen Joulua. Joten mikäli mielit saada omasi, kannattaa suunnata hakemaan omansa pois.Niille, jotka eivät ole koskaan kuullutkaan kyseisestä tuotteesta selvennettäköön että Blossa on ruotsalainen vuosikertaglögi, joka tänä vuonna täyttää 10 vuotta.
Suora lainaus Altian sivuilta.


Vuoden 2012 Blossa-vuosikertaglögissä on Kaukoidän makuja
Blossan suosittu vuosikertaglögi täyttää 10 vuotta. Tänä vuonna inspiraatiota on haettu Itä-Aasiasta, ja BLOSSA 12 onkin maustettu yuzulla ja inkiväärillä. Yuzu on Japanissa viljeltävä sitrushedelmä, jonka makua voisi kuvailla greipin ja mandariinin sekoitukseksi.Blossan vuosikertaglögi on jo muodostunut arvostetuksi perinteeksi. Vuodesta 2003 lähtien tuotettua juomaa on maustettu vuosien saatossa muun muassa pomeranssilla, mustikalla ja sahramilla.
Kymmenettä vuotta juhlistava BLOSSA 12 on saanut makunsa sitrushedelmä yuzusta ja inkivääristä. Tuloksena on jännittävä makuelämys, jossa Pohjolan glögikulttuuri kohtaa Kaukoidän hedelmät. Yuzun ja inkiväärin yhdistelmä antaa glögille hienostuneen makeuden ja happamuuden harmonian. BLOSSA 12 -glögissä tuoksuvat inkivääri, greippi ja mandariini, joita seuraavat perinteisten glögimausteiden aromit.
– BLOSSA 12 -glögiä voi nauttia myös huoneenlämpöisenä tai kylmänä makean pikkupurtavan, kuten mantelipiparien tai marsipaanipossujen, kanssa, Blossan Chief Blender Åsa Orsvärn kertoo.
Makeus tasapainottaa hienosti glögin happamuutta. Mieto juusto viikunamarmeladin kera tai lautasellinen tuoreita ja kuivattuja hedelmiä, esimerkiksi talviomenia, mandariineja, sharonhedelmiä ja taateleita, sopii myös erinomaisesti glögin seuraksi, Åsa jatkaa.
Tämän vuoden glögiin on käytetty yhteensä 7000 litraa yuzun mehua. Yuzua ei syödä tuoreena, koska se on erittäin hapanta ja täynnä siemeniä. Sen sijaan siitä puristetaan mehua, jota käytetään itäaasialaisessa keittiössä kastikkeiden, viinietikoiden, juomien ja marmeladien maustamiseen. Myös yuzu-hedelmän kuori otetaan talteen ja käytetään ruoan koristeena tai kandeerattuna.
Jännittävien makuyhdistelmien ohella huomionarvoista on Blossan vuosikertaglögipullon ulkoasu, joka muuttuu vuodesta toiseen. Tämän vuoden pullon takana on ruotsalainen suunnittelutoimisto McCann. Pullo itsessään on valkoinen, kun taas korkin väritys on punainen. Pulloa koristavat Japanissa Shikokun saarella sijaitsevan Kochin kaupungin koordinaatit. Siellä tämän vuoden glögiin käytetty yuzun mehu on nimittäin tuotettu. Myös Blossan perinteiset glögit ovat saaneet uuden ilmeen, josta niin ikään vastaa McCannin toimisto.Omat on haettu  ja yksi pullo maisteltukin pois viime viikonloppuna vieraiden kanssa. Ja sama homma kun viime vuonnakin, joimme  sen hyvin jäähdytettynä, emmekä suinkaan lämpimänä kuten glögit yleensä. Viime vuoden kahvinmakuinen maistui lämmitettynä eh... ei niin hyvältä, mutta kun keksimme koittaa kylmänä, saavutti se suosion.

Tässä yksi tapa käyttää tyhjiä pulloja. Pulloihin on myynnissä erillisiä mansetteja, jolloin saat tehtyä niistä kynttilänjalkoja.

 Oletko  tutustunut ja huumaantunut vai onko ihan outo pullo?

Ja vielä tärkeämpi kysymys, onko sinulla noita tyhjiä vanhoja pulloja joista haluaisit luopua? Meillä ei ole kuin nuo, tämä ja viime vuoden pullot, joten jos sinulla on ylimääräisiä myynnissä, laita sähköpostia tulemaan.

-tuija-

2 kommenttia:

  1. Oooo, valkosena! Täytyy varmaan hankkia ihan vaan pullon takia, jos ehtii :)
    Jep, pullot tullu tutuiksi blogien myötä :)
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Kiitos samoin Satu. Jos ei noita vanhoja pulloja mistään saa, täytynee tyhjentää sitten monta noita valkoisia ;)

    VastaaPoista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!