tiistai 4. syyskuuta 2012

Laiskat petaajat


Onko teillä lasten ja teinien huoneissa samaa ongelmaa kuin meillä? Sänkyä ei tahdota saada pedattua, vaikka äidin ja isän vienot kehotukset kovallakin voimalla, niin kehottaisivat tekemään? Niin täälläkin! Päiväpeitto makaa lattialla mytyssä lähes sen kolmekymmentä päivää kuukaudessa. Kiristyksen, uhkailun ja/tai lahjonnan jälkeen, se saadaan paikalleen päiväksi. Oikein tiukan kiristyksen jälkeen, kahdeksi.

Olen muutamaan suunnittelemaani lastenhuoneeseen ehdottanut kotimaista AVA roomin nerokasta vetoketjulla varustettua päiväpeittoa. AVA-päiväpeite on patjan muotoon ja mittoihin ommeltu päiväpeite, joka laitetaan patjan ympärille ja kiinnitetään patjan alapuolelta kulmissa olevien tarrojen avulla. Peitteen sivuilla olevien pitkien vetoketjujen ansiosta peite on helppo avata ja sulkea.

Yöksi vetoketju avataan ja päiväpeiton "kansi" rullataan vuoteen jalkopäähän. Aamulla suoristetaan nukkumapeitto ja vedetään päiväpeiton vetoketju kiinni ja vuode on pedattu. Vuode on täten sijattu myös niin "tiukasti", etteivät lakanat ja peitto päivän leikeissä ryttäänny ja likaannu, saatikka valu lattialle. Tämä peittomalli on erityisen kätevä kerrossänkyihin, joiden petaaminen on aikuisellekin haastavaa. Peittoa on saatavana usealla värillä ja tikkausvaihtoehdolla vauvojen, lasten, teinien sekä jopa aikuisten parivuoteisiin. Koot ovat vakiokokoja, mutta peittoa saa myös omilla mitoilla.Runkopatja- ja jenkkisänkyihin on omat pitkähelmaiset Basic-mallit, jolloin erillistä helmalakanaa ei tarvita. Vetoketjun värin voi valita useasta eri väristä, joko niin, että se mätsää peitteen väriin tai sitten erottuu siitä tehokeinona.
Tyynyille on myös saatavilla tyynypusseja, normaalikokoisina tai vuoteen pituisina, jolloin sängystä saadaan vaikka sohva päiväksi.

Tässä kuva avatusta vuoteesta. Uskoisin, että meille aikuisillekin tällainen päiväpeitto toisi helpotusta aamuihin. Lisäksi yöksi ei tarvita erillistä säilytyspaikkaa päiväpeitolle (mutta mihin laitetaan ne kymmenet koristetyynyt siitä vuoteesta??).

  
Oliko tuttu tuote?  


-tuija-

2 kommenttia:

  1. Mä haluan tommosen. En sen takia, etten jaksais pedata sänkyä, vaan sen takia, että meillä on ongelma päiväpeiton säilytyksen kanssa yöllä ja toi ois niin kätevä. Pellavakangast kun ei oikein viitsis sotkea kovin usein... :)!

    VastaaPoista
  2. Mä haluan myös, mutta siksi että meidän pojat ei ikinä petaa sänkyjänsä :)

    VastaaPoista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!