lauantai 1. syyskuuta 2012

Klassikko: Uten.Silo

Kynä hukassa? Kuka taas vei teippirullan ja miksei kynsisaksia taaskaan löydy? Meidän huushollissa on tavaroita, joita ei koskaan tunnu löytyvän silloin, kun niitä nopeasti tarvitsisi. Luulen, olen varma, että ongelma poistuisi, mikäli  seinälläni roikkuisi tämä!

Uten silo

Dorothee Beckerin Vitralle vuonna -69 suunnittelema design-säilytyslokero Uten.Silo, on lunastanut klassikkoasemansa jo ajat sitten. Siiloa myydään kolmessa värissä (punainen, valkoinen ja musta) ja kahdessa koossa, josta kuvassa oleva on se isompi. Pienempi lanseerattiin vuotta myöhemmin 1970 ja se sai nimekseen Uten.Silo II.  Materiaali on APS-muovia ja seinäkiinnitystä varten olevat koukut ovat metallia. Isomman siilon koko on 87x67cm
 Säilytin koostuu useasta erimuotoisesta ja -kokoisesta lokerosta ja  siinä riittäisikin tilaa monenlaisen pikkusälän säilytykseen.
Pari negatiivista mietettä, tämä upea esine kyllä saa aikaan. Ensimmäinen on puhdistettavuus. Haaveilen valkoisesta siilosta, mutta luulen, että valkoisessa "ajan patina", suomeksi lika, näkyisi  nopeasti. Nuo pikkulokerot ovat luultavasti harmillisia puhdistettavia, mutta muovisena siilon ehkä voisi kuskata kylppäriin ja putsata lokeroidenpohjat pölystä ja liasta suihkun avulla.Toinen ajatusta herättävä asia, on hinta. Pienemmänkin siilon hinta Suomessa on noin 280€. Jos joku tältä istumalta nyt haluaisi klassikon itsellensä hankkia, on Suomessa ainakin Artek Vitran tavaroita toimittanut. Brittiläisestä nettikaupasta  Nest.co.uk:sta, isompi siilo lohkeaa hintaan 253£ ja noin 19£ postarit päälle. Kannattaa kyllä kytätä tuon edellä mainitun nettikaupan alennusmyyntejä. Kaksi kertaa vuodessa, joulun ja juhannuksen tienoilla, kaupassa on alennusmyynti ja silloin tavaroita saa yleensä 20% alennuksella. Postikulujakaan ei aina tule.

Voisin kuvitella siilon toimivan niin eteisessä ja keittiössä, kun työ- ja lastenhuoneessakin. Onko muita siiloon hurahtaneita? Jos sinulla jo on oma siilo, olisi mukavaa jos jakaisit kokemuksesi nimenomaan tuon puhtaana pidon kannalta. Inhoan kaikkea pientä ja aikaa vievää putsailua, enkä näe itseäni kaivamassa pumpulipuikolla lokeronpohjia puhtaaksi. Suihkutatko vai kaiveletko omasi puhtaaksi vai ostitko mustan yksilön ja uskot ettei se ole likainen? ;))


P.S. Olethan jo osallistunut  Kelly Hoppenin mahtavan sisustuskirjan arvontaan täällä!! HOP, HOP!!


Kelly Hoppen Interiors: Inspiration and Design Solutions for Stylish, Comfortable Interiors


-tuija-

2 kommenttia:

 1. Hei, pakko vastata tähän vanhaan postaukseen (ryhdyin lueskelemaan blogiasi vähän enemmänkin): meillä on valkoinen utensilo, eikä sen pinta likastu minusta juurikaan. Lokeroiden sisältä saa pölyt parhaiten imurilla ja sen jälkeen voi vielä pyyhkäistä rätillä, jos siltä tuntuu. Toisaalta kun lokerikko on seinässä kiinni ja täynnä tavaraa, niin eihän niitä sisällä olevia pölyjä edes näe ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok, kiitos kun vastasit. Olen sitä edelleen vailla, ja vahvistit valkoisen valintani :)
   Totta tuo pöly juttu, poissa silmistä, poissa mielestä!

   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!