torstai 20. syyskuuta 2012

Keittiöprojekti

Minulta kysytään usein suunnitteluprojektin läpiviemisestä. Tässä nyt yksi valmistunut kohde, jossa tein sekä suunnittelun että remontin valvonnan.

Lähtökohta: eläkkeellä olevan pariskunnan, arkkitehdin 80-luvulla piirtämä talo, jonka inspiraationa on aikoinaan toiminut Alvar Aalto sekä Villa Mairea. Keittiö oli alkuperäisessä kunnossa ja kaipasi  päivitystä. Suunnittelussa tuli vahvasti ottaa huomioon  talon arkkitehtuuri, värit ja tunnelma. Uutta ja toimivaa, mutta ehdottomasti tyyliä, joka nivoutuu  luontevasti talon henkeen. Ei liian modernia, vaan tyylikästä designia, mutta lämpimällä otteelle.


Ennen:
Keittiö ja kodinhoitopuoli oli erotettu toisistaan väliseinällä, jolloin kumpikin tila oli melko ahdas ja  pimeä.




Suunnitelmat: Keskelle vanhan väliseinän paikalle iso saareke jotta kaikki toiminnot saadaan toteutetuksi. Saarekkeen keittiöpuolella ovat astia- ja kuivatavarasäilytykset. Khh puolella pyykinsäilytys, silitysyksikkö laatikossa, ompelukone ja -tarvikesäilytys sekä ompelupiste saarekkeen ikkunapäässä. Tämän mahdollistaa sisäänvedetyt kaapistot, joiden syvyys tältä osin on vain 20cm. Kuvan pintamateriaalit seinissä sekä laatat saarekkeen päässä ja välitilassa ovat ohjelman valintaa, eivät suunnittelijan :) Kodinhoitopuolelle haluttiin myös syvä allas ja vanha kuivauskaappikin piti sovittaa tilaan.









Remontti alkaa vanhojen kaapistojen ja väliseinän purulla sekä vanhan lattiamaton poistolla. Lattiaan piikattiin uusi viemäriveto ja seiniin  sähkövetoja varten uria.






 
Ikkunaseinä maalattuna kertaalleen ja lattia valmiiksi tasoitettuna





Jälkeen kuvat. Lämmin tunnelma on säilynyt vaikka kaapistot ovat modernit. Seinistä maalattiin valkoiseksi vain ikkunaseinä ja siitäkin jätettiin maalaamatta ikkunanpielet sekä verholauta. Verholaudan paikalleen jättäminen pehmentää vinokaton ja seinän liittymäkohtaa.




Keskelle tuli saareke, joka jakaa tilat keittiö ja khh tilaan ilman seinää. Allas ja hana valittiin tukemaan muun talon tyyliä, eikä niitä otettu liian moderneiksi. Massiivitammitaso on väriltään samankaltainen kuin patinoituneet mäntypinnat. Tasoon upotettiin teleskooppipistorasioita.






Valaisimet ja verhot seuraavat talon muun sisustuksen linjaa. Artekia ja Marimekkoa.









Parvelle asennetaan vielä valkoiset säleliukuovet, kunhan ne valmistuvat. Kiskot ovat jo valmiiksi asennettuna. Rakas merikartta laitettiin takaisin seinälle ja vanhat Artekin tuolit saivat seurakseen asiakkaan toiveesta puolipyöreän uuden aamiaspöydän.




Sekä asiakkaat että minä olimme tyytyväisiä uuteen keittiöön. Tunnelma säilyi talon tyylisenä, mutta päivittyi tähän päivään raikkaudellaan ja toiminnallisuudellaan. Tämän työn suolana ovat onnistuneet projektit, mutta parasta kaikesta ovat ihanat asiakkaat. Kiitos heille.

-tuija-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!