lauantai 15. syyskuuta 2012

Habitare 2012No niin, messut on messuiltu ja kollegat ja yhteistyökumppanit tavattu. Vaikka messut ei varsinaisesti uutta tarjoa ammattilaiselle, on sinne kuitenkin aina yhtä hauska mennä tapaamisiin ja istuinpas alas myös kuuntelemaan Vertti Kiven luennon "Laivojen design vihdoinkin murroksessa", missä sisustusarkkitehti kertoi Viking Gracen sisustus- ja suunnitteluprojektista.

Mielenkiintoisimmat osastot löytyivät Halleista 4 ja 5, missä löytyvät taide- ja antiikkiosastot. ArtHelsinki halli tarjoaa kiinnostavan katselmuksen nykytaidetta sekä mahdollisuuden tehdä taidehankintoja suoraan messuilta.
Esa Lukalan maalauksissa kolahtaa sekä aiheet, että värimaailma.
Lisää Esan töitä löytyy täältä.

Stefan MÅS Perssonin työt puhuttelevat sekä muodoillaan, että kolmiuloitteellisuudellaan. Piti ihan läheltä katsella ja todeta, että työ tosiaan on tasainen pinnaltaan. Hienoja. Täältä lisää taiteilijan töitä kilik klik.


Kolmas taiteilija, jonka töihin pysähdyin oli Marina Fedorova. Isot taulut ja voimakkaat musta/valkoinen/punainen värit tekivät vaikutuksen. Tosin luulen, että näitä en haluaisi kotiini nopean kyllästymisen pelossa, mutta näyttelyssä ne viehättivät. Marinan töitä löytyy täältä.

Osasto Salonki tuo antiikin, vintagen ja taiteen Habitaren nykyaikaisen sisustamisen rinnalle. Tapahtumassa voi ihailla ja ostaa antiikkia ja taide-esineistöä, designia, astioita sekä keräilytavaraa Suomesta ja ulkomailta. Mukana on myös uudempaa, 1900-luvun alun esineistöä, käyttötavaroita, koriste-esineitä, kelloja ja huonekaluja. Täällä on tarjolla myös työnäytöksiä.
Alakerrassa kiinnostavin osasto oli Trash Design. Alla suora lainaus Habitaren sivuilta.

Trash Designin eli romumuotoilun tavoitteena on jätteen ja hylättyjen tavaroiden hyödyntäminen, uusien ideoiden löytäminen sekä kulutustottumusten näkeminen uusin silmin. Esineet ja konseptit voivat olla sarjavalmisteisia, uniikkeja tai siltä väliltä, kunhan ne on valmistettu kertaalleen käytössä olleesta materiaalista.
Habitaren suositun Trash Design -näyttelyn teema vuonna 2012 on Hotelli. 18 huoneesta ja vastaanottoaulasta muodostuva erikoisnäyttely etsii ratkaisuja romumuotoilun soveltamiseen hotellitoiminnassa. Jokainen Trash Hotellin huone tarjoaa lepopaikan sekä mahdollisuuden rentoutumiseen ja työskentelyyn.
Suunnittelijoiksi on kutsuttu yksittäisiä muotoilijoita sekä työryhmiä Suomesta, Ruotsista, Norjasta, Puolasta, Saksasta, Kiinasta ja Koreasta. Mukana on myös edellisessä Habitaressa nähdyn Trash Kodin suunnittelijoita.
Trash Hotelli ei ole kilpailu, vaan ideanäyttely. Hotellihuone voi olla esimerkiksi metafora maailman tilanteelle tai meditatiivinen lepohuone vaativalle matkailijalle. Näyttely kutsuu kokemaan inhimillisiä ja käytännöllisiä elämyksiä. Ratkaisujen soveltumista oikeaan hotellitoimintaan arvioi näyttelyn aikana alan pitkän linjan ammattilainen, hotellijohtaja Kati Jousimies.
Trash Design -erikoisnäyttelyn järjestää Suomen Messut ja tuottaa Dodo Oy, jonka muodostavat muotisuunnittelija Isa Kukkapuro-Enbom ja romumuotoilija Henrik Enbom.


Alla kuvia hotellihuoneista.


Kävitkö messuilla ja jos kävit mitkä olivat suosikkisi? Jos et, on huomenna vielä tilaisuus. Messut ovat auki huomenna Sunnuntaina klo 10-18.00.

-tuija-

4 kommenttia:

 1. Messuilla tuli käytyä tänään! Suosikeiksi Trash Design-alueelta muodostui huone, joka sinullakin on kuvissa ensimmäisenä ja huone, jossa oli eri maanosien karttoja. :)

  VastaaPoista
 2. Nanne, Trash Design alue oli virkistävä ja mukavan innovatiivinen. Kalusteosasto ei samalla tavalla tarjonnut uutta ajatusta, mutta kiva sekin oli läpi kahlata ja fiilistellä kollegojen kanssa. Antiikkiosastolla oli mahtava Hetekan valmistama putkifunkkispöytä, valitettavasti sen erotti minusta 850€ ;))

  VastaaPoista
 3. Messuilla oli monen monta suosikkia. Yks niistä oli Vepsäläisen osasto.
  Teinkin siitä pikku jutun blogiini. Käyhän katsomassa:
  kultainenlintu.blogspot.fi

  VastaaPoista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!