keskiviikko 26. syyskuuta 2012

DIY: uusi ruokapöytä, dining table

Minä: Me tarvittais isompi ruokapöytä!
Mies: Ai, no millane?
Minä: No sellane mihin mahtuis 12 ihmistä kerrallaan syömään.
Mies: Jaa...
Minä: Teetkö?
Mies: No piirrä...
Minä:Piirsin jo, tää ois se jalkaosa...Meille oli jäänyt ylimääräisiä vanhoja lattialankkuja, joita päätettiin käyttää pöydän kannessa. Mies liimasi lankut pontista kiinni ja kiristi liitokset tiukaksi. Varmisti vielä kahdella laudalla, ettei lankut aukeile.Kannelle tehtiin rimasta reunat.
Kansi valmis!!
Hiukan hiontaa, mutta ei liikaa, ettei tule uuden näköistä.Jalkaosa koottiin kakkosnelosesta (jalat) ja kakkoskutonen laitettiin puoliksi ja niistä tehtiin kehikko.Jalat kiinni kanteen. Kannen tukilautojen kohdalta piti kolottaa jalkaosan parrua.

Valmis jalkaosa.  Kiinnitysruuvien kannat ja kolot kitattiin ja maalattiin.Ja sitten, valmis pöytä!!!!


Asetin nyt sivuille kolme tuolia, mutta mitoitin pöydän jalkaosan siten, että se jää kannen alle niin syvälle, että vaikka jalan kohdalle laittaisi tuolin ja  istuttaisi vieraan, ei jalka ole istujan tiellä. Sivuihin mahtuu helposti neljä molemmille puolille, ahtaammin jopa viisi vierekkäin. Pöydän leveys on 115cm joten päihinkin saisi tarvittaessa kaksi vierekkäin. Tämän pöydän ääreen mahtuu siis 12 helposti ja 14 henkeä  ahtaammin. Kannen pituus on 280cm.

Koska tarvikkeet kaikki olivat omasta takaa, lukuunottamatta  jalkaosan puita, tuli pöydän hinnaksi niiden kustannus, 20€!! Mitäs pidätte?


-tuija-15 kommenttia:

 1. Vau; tosi hieno! Ja tuntui, että se valmistui ihan silmissä:)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Soile. Tunnustus kuuluu: ei valmistunut ihan hetkessä. Pöytä tehtiin kahdessa eri rupeamassa ja jalkaosan ja kannen tekoväli oli aika monta viikkoa. Itse tekemiseen ei mene kauan, mutta se aloittaminen tuntuu aina niin työläältä ;))) Kuvista itseasiassa näkee, että kansikuvissa on vielä ihan kesä ja jalkaosaa tehdään sisällä iltojen jo pimennettyä.

  No MUTTA valmis!!!

  VastaaPoista
 3. Vautsi! Näyttää upealta. Olette te vaan näppäriä. Minkälaista maalia käytitte?

  VastaaPoista
 4. nieinda, joo välillä ollaan kyllä vähemmänkin näppäriä. Käytän kalusteissa aina alkydipohjaisia maaleja kulutuskeston takia. Meillä oli ennenstään purkki Maalarin valkolakkaa, joka on siis ihan peittävää, nimestään huolimatta. Se on oikeammin tarkoitettu ovi- ja ikkunamaaliksi, mutta sopi tähänkin. Sävytetty F497 sävyyn ja kiiltoaste on kiiltävä. Empire kalustemaali sopii myös mainiosti ja on oikeasti kalustemaali.

  VastaaPoista
 5. Uus kirjautunu lukija ilmottautuu :) Löysin tänne Esmeraldas sivulta :)

  Aivan mielettömän hieno pöytä!! Ihan älyttömän upea lopputulos!! Ei voi muutaku ihhailla ja hienosti soppii teille! Ihan mieletön lopputulos, ja mikä parasta, te ite tehneet ja vieläpä nuin edullisesti :)

  VastaaPoista
 6. Hei Satu. Voi kun tulin iloiseksi kun löysit tänne ja kommentoit. Kiitos ja tervetuloa.

  VastaaPoista
 7. Uskomattoman hieno pöytä!! Vau! Sopii tuohon tilaan upeasti. Tykkään matostakin kovasti.
  Mulla oli jäänyt sun ihana blogi aivan huomaamatta, joten kiitos kun vinkkasit!!

  VastaaPoista
 8. Kiitos Esmeralda, pöytä onnistui kyllä yli odotusten ;) ja matto on Carpetvistasta tilattu. Sieltä saa aitoja käsinsolmittuja mattoja välillä tosi edullisesti ja tarpeeksi isoja kokoja.

  VastaaPoista
 9. ihan mahtava! itse tehty ok aina itse tehty, toista samanlaista ei tule vastaan. :)

  ps. mikäs sen vanhan pöydän kohtalo on? ;)

  VastaaPoista
 10. Ansku, kiitti :) vanhan meinasin laittaa faceen myyntiin. Kiinnostaako?

  VastaaPoista
 11. Olisin kyllä, täytyy ottaa asia puheeksi kotona. Katotaan tyrmääkö mies samantien kun olen jo vanhaankin miettinyt uudistusta :D

  VastaaPoista
 12. Ihanaa kun muillakin menee keskustelut noin. :) Meillä tosin mies piirtääkin itse tekeleensä, mutta mä oon enenevässä määrin alkanut osallistua siihenkin osuuteen. Tosi hieno pöytä tuli!

  VastaaPoista
 13. Hyvin on lunastanut paikkansa tuo pöytä. Vanha vaan edelleen makaa täällä viemässä tilaa. Myyntiin pitäisi jaksaa laittaa :)

  VastaaPoista
 14. voi että.
  hieno tuli.
  ja ilo edullisuudesta ja itsetehdystä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tanja, anteeksi, että huomasin kommenttisi vasta nyt. Kiitos sanoistasi :)

   Poista