torstai 2. elokuuta 2012

"You don't know the first thing about love, because you don't understand compromise."

Mikä kruunaa hyvän elokuvan? No tietysti hyvin tehty lavastus. Katselen elokuvien lavastuksia  yhtä intensiivisesti, kuin seuraan itse elokuvaa ja juontakin. Tähän mies lisäisi, että "niinhän sä teet, kun sä katot mainoksia, sarjoja, uutisia, you name it..." ha hah saattaapi olla.
Mutta asiaan. Kaikkien elokuvalavastusfriikkien (mikä sanahirviö) ehdoton ykkönen taitaa olla vuonna 2006 julkaistun The Holiday elokuvan kahden kodin hyvin erityyppiset, mutta pieteetillä rakennetut kotilavastukset.

Alla Kate Winsletin esittämän englantilaisen Iris Simpkinsin viehättävä, pieni cottage.

 Ja sitten Cameron Diazin esittämän Amanda Woodsin Kaliforniassa sijaitseva hulpea koti uima-altaineen.


Graham Simpkinsiä esittää Jude Law. Miten se tähän liittyy? No ei mitenkään, mutta Jude on iiiihana!

Vaikka pidän edellisestäkin, oma henkilökohtainen suosikkini kautta aikojen on kuitenkin "Closer- Iholla", elokuvan lavastus (2004). Elokuvassa Julia Robertsin esittämän Annan studio, ja myöhemmin Annan ja Annan miehen loft-tyylinen koti, on suoraa kuvaa omaan sielunmaisemaani. Harmi, etten ahkerallakaan googlettamisella löytänyt siitä parempia kuvia.

Closer (400X265)Itse elokuvakin sattuu olemaan yksi kaikkien aikojen elokuvista. Voisin katsoa sen aina vaan uudelleen. Onko muita faneja?
Ai niin ja tässäkin on Jude Law...ööö...ihan sattumaa, sanon minä.

Uudemmista elokuvista tulee mieleeni "Love and other drugs" (2010), elokuvan mielenkiintoinen lavastus.


Anne Hathaway ja Jake Gyllenhaal


Ja tietysti, ihan ensimmäinen elokuva, jonka lavastus pureutui 13-vuotiaan tytön verkkokalvolle, Flashdance!! Siitä lähtien elokuvat ovat merkinneet minulle muutakin kuin vain tarinaa.
Ja nyt kertokaa omat elokuvanne, jonka lavastus on syystä tai toisesta jäänyt mieleenne. Kerrothan!!

P.S. Tiedätkö mistä elokuvasta otsikon lause on?4 kommenttia:

 1. Tähän on pakko kertoa tarina :) Itse seuraan myös aina sisustuksia kun katson jotain. Kerran katsottiin lauantai-iltana jotain vanhaa länkkäriä ja siellä saluunassa oli sellaisia aika perinteisiä tuoleja. Sanoin miehelle että katso tuollaiset meillekin. (Johon nyökkäiltiin että joo joo...) Maanataina satuin käymään kirpputorilla jossa oli juurikin sellainen tuoli kaupan. Soitin että täällä tälläinen nyt olisi, saako kotiuttaa. Toinen ei muistanut ollenkaan mistä on ollut puhe. Tuoli on huippuhyvä istua ja olen ostanut myös lisää samantyylisiä. Onkohan Bonanza nimeltään 70-luvun ruokaryhmä?

  VastaaPoista
 2. Samallahan kun seuraa elokuvaa, voi ihan hyvin seurata myös lavastuksia ;)
  Bonanza on Esko Pajamiehen vuonna -68 suunnittelema sohvakalusto, saatta olla että ruokaryhmäkin on hänen, mutta tästä en ole varma.

  VastaaPoista
 3. Juu tuo sohvaryhmä yleensä tulee vastaan kun yrittää metsästää ruokapöydän tuoleja :) Olisiko sitten vain lempinimi tuolle sarjalle länkkärityylin vuoksi.

  VastaaPoista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!