maanantai 20. elokuuta 2012

Terassi

Talomme kaksi osaa ovat eri aikakausilta, toinen 30-luvulta ja toinen 50-luvulta ja se tietysti näkyy niin arkkitehtuurissa kuin pintamateriaalivalinnoissakin. Uudemman osan purkamista emme kuitenkaan koskaan edes harkinneet, koska tarvitsemme tiloja sekä itsellemme, että toimistolleni.

talo ostohetkellä

Talon katto oli molemmissa osissa yhtenäinen konesaumattu peltikatto. Pahoin ruostunut, mutta ehjä. Uusimme kuitenkin ensitöiksemme koko katon ja onneksemme saimme hyvän tekijän.  Ulkoverhous on vanhassa korkeassa osassa rapattu, mutta uudemman puolen pinta on tehty  levyttämällä. Tarkoitus on yhtenäistää ulkoverhoilu jossain vaiheessa. Levyt ovat asbestipitoisia ja niiden purku vaatii siis tietynkaltaisia toimenpiteitä. Käytössähän tuo ei ole ongelma, ainoastaan purkaessa.
Koska talon ulkonäkö on kovin rikkonaisen oloinen ja koottu selkeästi kahdesta eri aikana rakennetusta osasta, olemme pohtineet miten yhtenäistää ilmettä. Mieheni kuningasidea oli ehdottaa terassia talojen kainaloon, jolloin poistuisi kaksi  ongelmaa samalla kertaa. Talo on rakennettu kokonaan kallion päälle ja uuden terassin alle jäävä osa on niin jyrkkää kalliota, ettei siinä voi oleskella. Saisimme terassilla yhtenäistettyä ilmeen, varastotilaa terassin alle ja jyrkän rinteen hyötykäyttöön. Siis haaveilemaan...


Terrace
Ja sitten takaisin hulpeista kattoterasseista todellisuuteen...
Tässä allaolevassa havainnekuvassa on uutta terassia hahmoteltu. Noin tummana terassia ei rakenneta, vaan vaakarimoitus tulee olemaan huomattavasti vaaleampi. Sen alle jää varastotilaa, jota talossa, neliöistä huolimatta, ei oikein ole ollenkaan. Varastoon saisi kolat sun muut ulkotarvikkeet, jotka eivät pahastu pakkasesta.
Terassin rakentaminen jää ensi kesälle (toivottavasti, ei sitä seuraavalle), mutta se ei ole estänyt miettimästä terassin hankintoja. Hyvin suunniteltu, puoliksi tehty vai miten se nyt menikään!  Olen haaveillut isoista valkoisista valoruukuista ja hiukan tutkiskellut tarjontaa. Montaa sorttia tuntuu löytyvän ja eritoten monen hintaista. Ruukkujen  tulisi kestää pakkasta ja olla myös verkkovirralla käytettäviä. Suomen talvi ei taida tarjota valovoimaa akkukäyttöisille ladattaville ruukuille, vaikka ilman johtoa olisikin helpompi ne sijoittaa. Nämä näyttävät kerrassaa ihanilta!!


tiinanhuone.fi


Exterior Pot Light LightingPyydänkin nyt teidän apuanne. Onko teillä kokemusta näistä ja osaatteko suositella kunnollisia ja kookkaita ruukkuja? Kaikki kokemukset ja tiedot ovat tervetulleita ja vaikka et osaisi auttaakaan, voi silti jutella.

Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille,

-tuija-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!