perjantai 10. elokuuta 2012

Eteinen


Muistatteko jonkin aikaa sitten antiikkimarkkinoilta ostetut kuparipiirrokset? Nyt kärpäspiirrokset ovat vihdoin kotiutuneet kehystettyinä Kaukokiidon voimin. Asuntomessuilla käydessäni vein samalla piirrokset kehystettäväksi Tamperelaiseen Kehyshelmeen, jossa valitsin kuviin paspat, lasin ja kehysmallin. Kuviin tehtiin ns. museokehystys, joka tarkoittaa, että kehystyksessä on  käytetty happovapaata ja ligniinitöntä pahvia ja että liimoja tai haitallisia teippejä ei ole käytetty.

Tauluissa on käytetty kolmea eri paspartuuta: valkoinen, keltainen ja taas päälimmäisenä valkoinen. Keltainen on valittu mukaan kärpästen keltaisen värin mukaan. Nyt se näkyy ohuena raitana valkoisten paspisten välissä. Paspiksia on kolmet myös sen vuoksi, että saavutetaan tarpeeksi syvyysvaikutelmaa itse kuvaan.  Valitettavasti kuva on sen verran kehno, ettei väri ja syvyys välity kunnolla. Kehykset ovat ohuet, kiiltävät ja mustat, lasi normaalia kirkasta lasia. Taakse liitettiin mukaan saksalaisen kasvi- ja eläinkirjan sivu, mistä kuvat alunperin olivat. Kirjahan oli  1800-luvulta ja kuvat käsinväritettyjä, mutta muuten huonokuntoinen.
Alunperin olin kaavaillut tauluja vierashuoneeseen, mutta Artekin tuolijulisteiden tultua mukaan kuvioihin, päätyivät kärpäset eteisen seinälle.
Samalla ruuvaamisella kiinnitin seinään aiemmin hankkimani naulakon, joka korvaa paikalla seisoneen vanhan pystynaulakon. Siinä harmitti se, että naulakko patosi ikkunasta tulevan valon taakseen. Nyt laukut saa edelleen naulakkoon, mutta valo pääsee sisään paremmin.
Ihanat siniset hortensiat  sain äitini pihalta, jossa kasvaa kuudetta vuotta ihan maassa, ei siis ruukussa, aivan käsittämättömän iso sininen Jalohortensia.
 Eteisen pöytä on omaa käsialaa ja kannen pinnoite on "kullattu" kullanvärisellä lyöntimetalliarkeilla.Mukavaa viikonloppua kaikille, palataan asiaan maanantaina...

Kisses and hugs, Tuija

2 kommenttia:

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!