perjantai 24. elokuuta 2012

Ennen/jälkeen: Portaikko

Tässä postauksessa esitellyn kaarevaseinäisen ruokailutilan lisäksi, kohta joka sykähdytti ensi silmäyksellä talossa, oli sen alakertaan johtava portaikko. Kauneutta oli monen vaikea nähdä hilseilevän maalin ja rapistuvien pintojen alta, mutta minä rakastin sitä ensi silmäyksellä. Todella rakastin. No katso nyt, eikö ole upea? Ai ei vai?


Olin aina haaveillut kaksikerroksisesta talosta, vaikka laiskuri minussa arveli, ettei portaiden ravaaminen arkielämässä olisi pidemmän päälle kovin auvoista. No, ainakaan vielä en ole kyllästynyt portaisiin, vaikka talon ainoa kunnostettu wc sijaitsee alakerrassa ja yöllä portaissa kulkeminen on aika pelottavaakin. Turvallisuus paranee, kunhan saamme yläkerran wc: n valmiiksi. Alakertaan sijoittuvat myös suihkutilat, kodinhoitohuone, sauna (vaiheessa) sekä varastotilaa (siellä kalliolouhostilassa) ja näkymä portailta alas näyttää tältä. Joko on parempi?Seinältä poistettiin patteri (yllätys) ja päällystin tason marmorilaatoilla, joita jäi suihkutilasta yli. Tasanteelle laitoin pulloja, jotka löysin takapihan maaperästä kaivaessamme tuija-aidalle paikkaa. Pullot lienevät 60- luvulta, jolloin talossa asui kaupungin eläinlääkäri. Tapettitauluun on kerätty talosta kuoritut tapettikerrokset.

Kukat toi ihana ystäväni, joka todella tuntee makuni, täydellinen!
Pidän noista nuppipäisistä pylväistä kovin, jotenkin sympaattiset.
Ihanaa Venetsialais-viikonloppua kaikille.

-tuija-

2 kommenttia:

 1. Moikka Tuija,

  Ensimmäinen viestini taisi kadota bittiavaruuteen, hallitsen nämä hommat! Haha!

  En tiedä muistatko minua, mutta opetit meitä muutama vuosi sitten, ja täytyy myöntää, että hyvin opetitkin! Nykysessä koulussa usealla olisi sinusta opiksi ottamista..

  Olitte sillon juuri aloittelemassa remonttia taloonne.
  Sattumien summana jahkaannuin blogiisi ja on mahtavaa nähdä ja seurata työnne tuloksia tässä blogissa!

  Onnea uuteen ihanaan kotiinne!

  -Ida

  VastaaPoista
 2. Voi kiitos Ida kauniista sanoistasi, muistan sinut kyllä :)
  Seuraile vaan juttuja jatkossakin, jos kiinnostusta riittää. Hyvää syksyä sinulle ja jaksamista opintoihisi.
  -tuija-

  VastaaPoista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!