tiistai 28. elokuuta 2012

Kylpyhuoneen spa-tunnelmaa

Tämän lähes ällömakean kollaasin saattelemana johdattelen teidät kylpyhuoneemme selviytymistarinan pariin. Alusta asti selvää oli vain paikka, johon kylpyhuone tulisi sijoittumaan. Yläkerran kaarevan ruokailutilan seinän muoto kertautuu sen alla olevassa alakerran huoneessa ja halusin tuon  muodon toistuvan nimenomaan kylpyhuoneessa. Kaunis muoto tuo tilaan jo itsessään tietynlaista ylväyttä ja hienostunuttakin muotokieltä. Lisäksi kolme isohkoa ikkunaa samalla seinällä tuovat sinne kaipaamaani luonnonvaloa.

Laatoiksi valitsin ison marmorilaatan ja kaarevaan osaan sekä yksityiskohtiin pienen suorakaiteenmuotoisen lasimosaiikin. Lattian musta 4x4cm laatta luo vaaleaan tilaan sen kaipaaman jännitteen ja dramatiikan. Väri- ja materiaalikokonaisuuden valintaan vaikutti myös Art deco- tyylin ihailuni.
Tähän väliin näytän mistä kaikki sai alkunsa. Tila oli ollut sosiaalitilana ja siellä sijaitsi wc pukukaappeineen sekä kaareva käytävä arkistoon, johon nyt on tulossa sauna. Vanha wc purettiin kokonaan pois ja sen paikalla on nyt suihku. Ja koska kaikki remontit alkavat meillä lauseella "Ensin poistettiin patterit..." niin tehtiin myös täällä.


Suihkutila ei ole vielä ihan valmis, vaan sieltä puuttuu yhä saunan lasiovi ja viimeistelyt, myös sauna on vasta eristetty. Käyttökelpoinen kylpyhuone toki jo on.
Kuvassa poreammeen lasimosaiikeilla laatoitettu shamppoosyvennys. Voi siinä shamppoon sijasta pitää myös shampanjalasia ;)
Ikkunan alimmaiset lasit saavat huurrekalvon pintaansa, vaikkakin lasit huurtuvat pian suihkun avaamisen jälkeen niin ettei niistä näy sisään.
Suihkulautanen on kattoon upotettu puolimetrinen, pyöreä sadesuihku. Sekoittajiksi valittiin uppoasennettavat mallit. Kaikki hanat ovat  Steinbergiltä. Kattoon rakennettiin kaarevan seinän muotoa mukaileva alaslaskettu osuus suihkun kohdalle. Kotelossa sähkö- ja putkivedot mahtuvat kulkemaan mukavasti ja lisäksi se tuo ilmettä huoneeseen. Kaareva reuna laatoitettiin lasimosaiikilla, joka taittuu hyvin tuohon muotoon.
Tässä kuvassa näkyy kaareva seinä.
Ammeen juoksuputki on minimalistinen, so beautiful...
Vaikka ovet ja viimeistelyt vielä puuttuvat, olen tyytyväinen lopputulokseen. 
Kelpaa suihkutella ja ammeessakin on tullut  loikoiltua jonkin verran. Se on halpismalli. En ollut varma tuleeko ammetta käytettyä ja en halunnut upottaa siihen heti tonneja. Joten valitsimme ensin halvemman ja jos näyttää että käyttöä riittää, vaihdamme sen myöhemmin parempaan. Tykkäätkö?

-tuija-

10 kommenttia:

 1. Kylpyhuone on todella kaunis! Viimeistelemättömänäkin se on tyylikäs ja todellakin spa! Odotan innolla, miten saat sen kukoistamaan entistäkin paremmin viimeistelyillä.:) Tuo suihku on muuten ihan mahtava. Ammeesta ei kyllä huomaa, että olisi mitenkään halppismallia.

  VastaaPoista
 2. Aivan mahtavan loistavan upean ylellinen. Haukon täällä henkeäni kuvia katsellessa ja arvaa vain miltä oma kylppäri tuntuu näitä kuvia katsellessa;)
  ps. menipä kauan kommentin laitossa, kun noista kommenttin jättämiseen vaadittavist sanavahvistuksista ei tahdo saada selvää.....

  VastaaPoista
 3. Kiitos kaunis nieinda ja Soile. Tuo salasanavahvistus on kyllä syvältä. Pitäisiköhän taas ottaa kokeeksi pois. Niitä turhanpäiväisiä roskaposteja vaan tuppaa tulemaan ilman sitä. No kokeillaan ilman.

  VastaaPoista
 4. Kaunista! Mistä olet löytänyt kauniin pyyhetelineen ja laatat? Itselläni remppa suunnitteilla ja musta lattialaatta, minkä saumausaineen väri mietityttää, eli sopisiko musta vai ihan tumma harmaa paremmin, ja kumpi olisi "helpompi". Mihin sävyyn sinä päädyit? Kiitos laadukkaasta ja inspiroivasta blogista!

  T. Mrs A

  VastaaPoista
 5. Hei Mrs A,

  marmorilaatat ovat Kaakelikeskuksen ja mustat laatat muistaakseni Upofloorin. Oikkean sävyisiä lasilaattoja metsästin pitkään, olin tosi tarkka oikeasta sävystä. Lopulta laatat tilattiin Saksasta.

  Mustan lattialaatan kanssa käy kumpikin saumalaastin väri, riippuu haluatko lattiasta tasaisen värisen vai haluatko korostaa saumoja. Itse valitsin mustan.
  Saumalaastin laatuun kannattaa kiinnittää huomiota. Halvimmat sementtipohjaiset laastit ovat huokoisia ja imevät itseensä likaa, varsinkin vaaleat sävyt. Musta saumalaasti heikkolaatuisena taas ei ole koskaan tasainen musta vaan paikoin harmaa ja saumojen pesun jälkeen pintaan nousee valkoinen kerros, jota ei tahdo saada pois.
  Käytän itse epoksipohjaisia laasteja, jotka ovat tarkoitettu julkitiloihin ja nopean kuivumisensa takia ammattilaisten asennettaviksi. LITOCHROM STARLIKE epoksisaumalaasti on kallis, mutta paras ja hintansa arvoinen, mikäli halutaan puhtaan valkoista tai sysimustaa sävyä. Valkoiset saumat suojaan aina vielä saumasuojalla jälkikäteen. Edellä mainittuja laasteja saa tilattua Laattasataman kautta. Jos noihin ei taivu, voi miettiä myös Mapein Kerapoxya tai Ultracolor plussaa.Toivottavasti sait apua.

  VastaaPoista
 6. ai niin, ja pyyheteline on Smedbo:n valikoimasta.

  VastaaPoista
 7. Siis apua miten ihana kylppäri teillä on! Niin upea, WAU!

  VastaaPoista
 8. J, täällä kiitetään ja kumarretaan :)

  VastaaPoista
 9. Mistä suihkulautanen , muistatko hintaa. . Aivan ihana kyppäri <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täältä löytyy
   http://www.steinberg.fi/390/390-5001
   Ja kiitos :)

   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!