keskiviikko 29. elokuuta 2012

Herkuttelua hummerilla

Marketin kalatiskillä köllötteli yksinäinen hummeri, jonka korjasin parempaan talteen. Luen mielelläni ruokakirjoja ja omistankin niitä jokusen kappaleen. En kuitenkaan juuri seuraa reseptejä ja tämän takia meillä ei koskaan saa samaa ruokaa, ainakaan samanmakuisena kuin edellinen samanniminen annos. Vaihtelen ainesosia ja niiden määriä hyvin vapaamielisesti ja sen mukaan mitä kaapista sattuu löytymään. Olen hyvä "nyhjää tyhjästä-kokki", mutta samasta syystä surkea -en niin hyvä- leipuri.Täytetyn hummerin tämän kertainen ohje kuului.

      Löydä kaapistasi:

 • 1kpl valmiiksi keitetty hummeri (tämä ainesosa on kohtuullisen tärkeä)
 • 50g (tai luulen tossa astiassa olevan sen verran, en punninnut) voita (margariinikin käy, ei niin hyvää, mutta paremman puutteessa käy)
 • 2 siivua vaaleaa vuoka- tai paahtoleipää (meillä Pirkan juustopaahtoa)
 • ruukku rucolaa (tai persiljaa, tilliä tai jotain vihreää, ei mielellään kuitenkaan ehkä ruohoa)
 • valkosipulin iso kynsi 
 • pullo pernodia (teelusikallinen täytteeseen, loput voi juoda halutessasi ruuan jälkeen)
 • suolaa, maun mukaan, mutta kuitenkin tarpeeksi. Suolaton ruoka on pahaa!


Halkaise hummeri isolla, terävällä veitsellä kahtia. Saat hummerin siististi halki, painamalla ensin veitsen kärjen läpi hummerin ja sen jälkeen painamalla terän alas. Ota kaikki liha talteen, muista ottaa liha myös saksien sisältä.
Laita hummerinliha ja kaikki muut aineet tehosekoittimeen ja hurista koko roska sileäksi. Mausta teelusikallisella Pernodia ja suolalla. Maista tahnaa ja lisää sitä ainetta, mitä täyte kaipaa, suolaa jos on suolatonta, voita jos täyte on liian kuivaa. Tämä ei ole niin vakavaa, suu kertoo oikeat määrät. Älä kuitenkaan lisää pernodia koko pulloa, vaikka maistuisi, saattaa muuten tulla juotavaa täytettä.

Täytä humerin kuoret täytteellä ja laita uuniin 220 astetta, kymmenisen  minuuttia tai kunnes täyte saa hieman väriä.
Koska meillä oli nälkä ja hummereita vaan yksi,  paahdoin lisäksi hieman leipää. Päälle voita, kourallinen rucolaa ja kyytipojaksi lasi tai kaksi hyvää valkkaria. Soooooo goooooodd....   

Jälkkäriksi Creme brülee, koristeena pari ananaskirsikkaa. Koska meillä ei ollut ruokokidesokeria, vaan tavallista, jäi sokerin paahtoväri hieman vaaleaksi. Sokerikuori rapsahti rikki kuitenkin oikeaoppisesti, joten makua tai syöntikokemusta se ei haitannut. Nam! Reseptin saa pyytämällä, en rustaa sitä nyt tähän.  Myös netistä löytää lukuisia ohjeita googlaamalla.

Jos rakas kokkiystävämme lukee tämän (tai kuka tahansa), hummeritäytettä saa mielellään parannella luovasti. Vinkkejä kehiin. Tehdään ruokaa ja nautitaan siitä, eikä suhtauduta siihen niin suurella vakavuudella.

Makoisia hetkiä

-tuija-

3 kommenttia:

 1. Hei Tuija!
  Oliko tämä teidän tiistai-illan ruoka? Meillä syötiin hernekeittoa.... :( Toki sekin oli alusta asti itse keitettyä, eikä mitään purkkiruokaa...mut silti.
  -hanna-

  VastaaPoista
 2. hei Hanna,

  ha hah, ei ollut vaan viikonlopun iltapalaa :)eilen syötiin ihan vaan vanhoja jämiä :DDD
  Ja sitä paitsi itsetehty hernekeitto on hyvää...

  VastaaPoista
 3. nam! 8) ruokaa ja sisustamista, voiko blogi enää parempi olla? :)

  VastaaPoista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!