tiistai 31. heinäkuuta 2012

Vierashuone valmiina

Nyt on vierashuone valmistunut, joten pitemmittä puheitta, tervetuloa kylään!


Koska tätä tilaa sisustetaan jo toistamiseen vuoden sisällä, päätin ettei tähän osteta yhtään uutta kalustetta. Yllä olevassa kuvassa yöpöytänä toimii Kartellin Stone jakkara, jonka tarkoitus oli olla alkujaan kylppärissä, mutta se keräsi kosteutta sisäänsä, joten siirsin sen tänne. Puulaatikko on vanha viinilaatikko, minkä sain kerjäsin joskus Alkosta. Tummensin sitä Osmocolorin öljyvahalla. Valaisin Artemide Tolomeo ja juliste Artek, Ribba-kehys ikeasta. Seinäkoukut oli jo huoneessa. Vanhan jakkaran maalasin valkoiseksi ja valoksi tuli Clas Ohlsonista joskus ostettu roikkavalaisin. Kori on samasta puljusta. Kukat omalta pihalta :)Sänky oli omasta takaa vintillä, kun olimme ostaneet uuden meidän makuuhuoneeseemme. Päädyn tein itse, ohjeet löytyy täältä.
Päiväpeiton tein vanhoista Thaimaassa teetetyistä vuoritetuista verhoista. Ne olivat liian lyhyet tähän kotiin, mutta saivat nyt siis uuden elämän. myös kelta-valkoiset tyynyt ompelin itse, mustat päälliset Ikeasta. Hakaneulatyyny on jostain  vanhasta H&M home mallistosta. Vielä en laittanut pitkän ikkunan sivuun verhoa, mutta jää nähtäväksi josko siihen sellaisen ompelisi. Se on kuulkaas niin, että en oikein rakasta ompelua ja noiden tyynyjenkin teko  lyhensi jo eliniänodotustani  muutamalla  vuodella.
Huoneen toiselle seinälle suunnittelin 50-luvun senkkiä  ja koska olin päättänyt ettei kalusteita osteta, ajattelin koittaa onneani kierrätyskeskuksessa. Matkalla sinne, visualisoin päässäni minkälaisen senkin haluaisin ja ette voi uskoa, että leukani putosi lattiaan, kun juuri sellainen siellä minua odotti. Hinta 0€, kyllä, 0€.Valkoiseksi maalatut poronsarvet kiinnitettiin seinään ja niiden yläpuolelle opastaulu, mikä oli talon ulkoseinästä sen ostettuamme. Taulu nojaa nyt vapaasti seinään sarvien päällä, täytyy kiinnittää se paremmin kunhan ehtii...jaksaa!!

Vanha peili oli talon vessassa, otin sen talteen remontin tieltä ja toin senkin päälle. Kivipallo kirpparilta, hinta 10€.
Siinäpä se kokonaisuudessaan. Alkuun suunnittelin tähän huoneeseen keltaharmaata Toile de jouy-tapettia, postasin ideakuvankin siitä, mutta suunnitelma muuttui ja lopputulokseen olen tyytyväinen. Entäs te, tuletteko kylään?


8 kommenttia:

 1. TULLAAN! Onpa kaunis tuo sänky ja tekstiilit, olen rakastunut! <3

  VastaaPoista
 2. Mistä nuo ihanat tuoli-taulut on hankittu?

  VastaaPoista
 3. Moi! Kaikki huoneen julisteet ovat ostettu Artekista. Kehykset ovat ihan Ikeasta.

  VastaaPoista
 4. Kiitos vinkistä tuon viinilaatikon suhteen.. itselläni toimii myös samanlainen 'saatu' yksilö lehtikorina olohuoneessa, mutta en tykkää sen sävystä... ;) -Jenny

  VastaaPoista
 5. Tuo vaha on kyllä nopea ja kätevä. Mulla on aina pieni purkki sitä jemmassa :)

  VastaaPoista
 6. Valkoiset sarvet näyttää hienoilta ja koko huone on tosi kaunis, tykkään tosi paljon! Ja tuo senkki <3 todellinen löytö!

  VastaaPoista
 7. J, kiitos. Tässä huoneessa sarvet olisivat voineet olla luonnollisen värisetkin, mutta kun olivat jo maalatut valmiiksi edelliseen tilaan, niin no can do :)

  VastaaPoista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!