keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

today's diy project

Ingo Maurer (s.1932) on saksalainen valo- ja valaisinsuunnittelun legenda ja yksi nykyajan arvostetuimmista valaisinsuunnittelijoista. Hän on maestro, jonka valaisimia kaltaiseni valaisinfriikit fanittavat. Valaisimet jakavat rajusti mielipiteitä, mutta varmaa on, etteivät ne jätä ketään kylmäksi. Vai mitä sanotte tästä Porca Miseria! valaisimesta?

rikkinäinen posliinikokoelma?


Entäs Lucillo? Aidoista hanhen höyhenistä muotoillut siivet tekevät tästä pikku enkelistä todellisen 
katseenvangitsijan. Nerokkaan kosketusjärjestelmän ansiosta valaisin aistii käden kosketuksen ja se 
kytketäänkin päälle ja  pois lampun kantaa kevyesti koskettamalla. Valaisimessa on myös integroitu samalla  
kosketusperiaatteella toimiva himmennin.Lucellino pöytävalaisin


Yksi hänen valaisimistaan on kuitenkin mielestäni ehdottomasti ylitse muiden. Hauska Zettel'z- kattokruunu  on hyvä esimerkki siitä, mitä muuta valaisin  voi tehdä kun poistaa pimeyttä. 

zettel'z 5
via Beau lifestyle


via Beau lifestyle

Valaisinta on kahta kokoa ja se koostuu ruostumattomista teräsvaijereista ja japanilaisista paperiarkeista, joista 31 on valmiiksi painettu ja 49 on tyhjiä. Näihin tyhjiin paperilappusiin voit itse kirjoitella viestejä tai tulostaa kuvia. Näin kaikki saavat oman persoonallisen valaisimensa. Kolahtaako vai kajauttaako tajun kamaluudellaan? Jos ihastuit, valaisinta saa alennettuun hintaan samasta edenilluminazione.org nettikaupasta, mistä tilasin omat Caboche valasimeni.
Ja koska omaperäiset valaisimet kiehtovat, päivän diy vinkki jatkaa samaa rataa. Vinkki löytyi täältä
Ja teko-ohjeet

klikkaa isommaksi
klikkaa isommaksi Jos kiinnostuit, noita isokupuisia hehkulamppuja värikkäillä kannoilla myy mm. Finnish design shop hintaan 59€/kplE27 lamppu, musta
Muuton E27tai edullisemmin Clas Ohlson 6,50€Mutta mistä saisi tuollaisia lasipalloja? Vinkkejä otetaan vastaan. Ja jos omistat jo Ingo Maurerin Lucillen tai vastaavan valaisimen, missä poltin on tärkeässä asemassa, muistathan hamstrata hehkulamppuja varastoon, koska viimeisetkin hehkulamput poistuvat markkinoilta tämän vuoden syyskuussa. Sama koskee siis näitä isoja pop hehkulamppuja. 

4 kommenttia:

 1. Meillä on tuon paperilappuvalaisimen näköinen juttu (saattaa olla jopa ihan aito) työpaikan aulan katossa. Olen aina tykännyt siitä. Olen yrittänyt tiirata mitä lapuissa lukee, mutten ole ymmärtänyt tekstejä.

  VastaaPoista
 2. Eikös vain ole upea valaisin ja sopii niin moneen ympäristöön. Kiva, että teillä työpaikalla on satsattu :)

  VastaaPoista
 3. mmmm, mii laik! pakko nyt linkittää yksi facebook sivu missä on ihan hauskoja ideoita nikkaroinnista pitävälle ihmiselle http://www.facebook.com/#!/media/set/?set=a.320044621378293.71557.104438892938868&type=3 . Kauheesti olis haluja itsekkin väsäillä kaikennäköistä ja omaperäistä mutta kun ei oikeen saa aikaseks..

  Sun vetämä kurssi vois olla paikallaan, olis ainakin yks osallistuja! =)

  VastaaPoista
 4. Hah, korkkilattia sai juuri uuden merkityksen ;))

  VastaaPoista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!