maanantai 9. heinäkuuta 2012

Makuuhuone

Oma henkilökohtainen sisustusmakuni on aina ollut melkoisen moderni, aikanaan jopa askeettinen. Moni runsaampikin tyyli on miellyttänyt, vaikkei niitä itselle voinut kuvitella. Huomaan kuitenkin, että pikkuhiljaa omakin sisustusmaku on alkanut pehmetä ja kestän tai jopa kaipaan ympärilläni asioita, mitkä vielä viisi vuotta sitten olisivat olleet kauhistus. Meille on alkanut hiipiä kuin varkain, koriste-esineitä ja pyöreämpiä muotoja, värejäkin. Vaikka maku  monesti pehmeneekin iän myötä, niin kyllä tätä selittää osaltaan myös se, että pitkän modernin kauden jälkeen, on yleinen sisustustrendi kääntymässä runsaampaan suuntaan. Ajatelkaapa vaikka verhoja. Viisi vuotta sitten kaikki runsaat verhoasetelmat olivat vähemmistössä ja paneeliverhoja haluttiin paljon. Tällä hetkellä  vuoritetut verhot kasvattavat suosiotaan ja paneeliverhoja haluaa enään harva. Runsaat sillkiverhot ovat kysyttyjä, usein ylipitkinä.


Tuoleissa ja kalusteissa on alkanut näkyä klassisia muotoja. Verhoilukankaissa on paljon samettia ja plyyssejä. Kaikkia näitä  on tällä tavoin nähty Suomessa viimeksi kertaustyylien aikaan 1830-1890.Tuoli isoäidin, verhoiltu uudelleen


Sängynpäädyt ovat tulleet pehmeiksi, syvänapitusta näkee usein ja päätyjen  koot on kasvaneet.yöpöydät Muurame

Kristalli, lasi, peilipintaiset kalusteet ja glamour nostaa päätään. Jopa  Ikeaan on tullut peilipintainen Malm lipasto!!


peilipintainen korulipasto Laura Ashley


Oma makuuhuoneemmekin sai osansa tästä glamourista ja on selkeästi pehmeämpi kuin yksikään aikaisempi makuuhuoneemme.senkki kirpparilta
valaisin katossa Flosin Ariette


Ovi edelleen kunnostamatta


valaisimen jalka sekä varjostin  Pentikpariovet pukeutumishuoneeseen
Viitseliäämpi petaisi julkiseen kuvaan vuoteensa paremmin, mutta koska edelleen meiltä puuttuu myös ikkunoiden peitelistat, niin menköön samaan pakettiin.

Oletteko huomanneet sisustustyylinne muuttuneen vuosien varrella?  Vai pitäisikö kysyä, miten se on muuttunut? 

6 kommenttia:

 1. Ihana tämä viimeinen kuva, jossa yksi kissa on vielä sängyssä ja muut kolme ovat jo nousseet ja lähteneet pukeutumishuoneeseen! :D

  (:Laura

  VastaaPoista
 2. Eikö :) Pablo ei jaksa vielä pukeutua, hän on aamuntorkku ;))

  VastaaPoista
 3. Tuija, luin koko blogin "kannesta kanteen" tässä menneenä päivänä. Olet tehnyt ihan mahtavaa työtä sen kanssa! Kiitos meidän lukijoiden puolesta! Lisäksi, olet todella hyvä ottamaan valokuvia, oletko ajatellut siitä sivubisnestä?

  Ars Aarras, tai siis teidän Koti, on niin kaunis, valoisa ja tyylikäs nyt, silti kotoisa. Nostan hattua vauhdille, jolla olette sen loihtineet. Tuota kaunista kotia katsellessa ei voi kuin harmitella, että oma projekti on nyt jäissä.

  VastaaPoista
 4. Minulla taitaa olla päinvastainen suunta eli muutaman vuoden takainen romanttinen ja runsas sisustus on muuttumassa moderniksi ja minimaaliseksi ja ennenkaikkea VALKOISEKSI:)

  VastaaPoista
 5. Katja kiitos <3
  Ja iso kiitos myös valokuvakehuista, mutta tiedän että valokuvaamisessa minulla on paljon opittavaa. Se on ehdottomasti yksi niistä asioista,mitkä ovat lähellä sydäntäni ja mitä haluaisin oppia kunnolla. Olen miettinyt jotain kurssejakin, mutta aika vaan on aina ollut rajallinen. Yritän kyllä kuvatessa miettiä kuvakulmia ja asettelua, hyvä jos se näkyy. Lämmitti mieltä kovasti.

  VastaaPoista
 6. Soile; olenkin pistänyt tämän merkille;))

  VastaaPoista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!