keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Olohuone

Alunperin tila, missä nyt sijaitsee isoin televisiomme oli alunperin melkoisesti tilavampi. Pohjakuvassa näette tilan josta puhun, viivoitettuna. Uusi seinä rakennettiin tuohon väliin, jotta saisimme tuulikaapin viereen eteisen kaappeineen sekä erillisen tilan tv:n  katselulle. Koska tilan yhdellä seinällä on kolme ikkunaa, piti seinälinjaa harkita siten, että molempiin tiloihin saataisiin ikkuna ja että molemmat huoneet siitä huolimatta jäävät kohtuullisen kokoisiksi. Olohuoneen vieressä olevan esikoisen huoneen seinälinja ratkaisi lopulta asian, vaikka silloin uusi seinä asettui melkoisen lähelle ikkunan reunaa. No eteiseen ei verhoja ollutkaan tarkoitus laittaa, joten tilaa sivuille ei tarvita.kuvan saa isommaksi klikkaamalla


Tältä näytti näkymä seisottuna  vessan lavuaariseinän edessä. Kuvassa vasemmalla on pystyssä vielä seinä joka siis kaadettiin ja nykyään paikalla on pilarit.Seinä kaadettiin, jotta tuulikaapista sisään astuttaessa näkymä avauisi läpi talon.Ja tässä nyt uuden seinän kanssa. Tuohon  seinään haeskelimme vanhoja pariovia pitkään. Lopulta löysimme sellaiset Pöytyältä. Ovet olivat kunnostetut, mutta maalaamattomat.  Karmit ovat kokonaan uudet. Ovet lienevät olleet ulko-ovina, koska toisessa ovessa on messinkinen postilaatikko jäljellä. Asennetut ovet maalattiin valkoisiksi Maalarin valkolakalla.

Kauempaa ovesta  katsottuna väritys on aika mustavalkoinen, mutta kun huoneeseen astuu sisään, näkyy kirkkaita värejä yksityiskohdissa,  tauluissa, tyynyssä  ja koriste-esineissä.  Jälkimmäisiä minulta siis nykyään jopa löytyy. Elin melkoisen tavarakammo-vuosikymmenen tässä välissä, enkä kestänyt juuri minkäänlaisia koriste-esineitä ollenkaan.
Tässä kuvassa näkyy yksi seinän sisältä kaivetuista ovista. Ensin ajattelin kunnostaa sen, mutta ajan kanssa olen tullut siihen tulokseen, että antaa olla tuollaisena. Maalia saa aina päälle myöhemminkin, mutta aitoa patinaa täytyy odotella. Arvon raati, mitä mieltä. Annetaanko olla vai kunnostetaanko?
Taulu on  yli kahdenkymmenen vuoden takaa ensimmäinen huutokauppaostokseni. Se maksoin 150 mk. Paikalla olleet "taideasiantuntijat" ( paikalliset vanhat äijät) naureskelivat taulua huutaessani ja vielä pois kantaessani, että "Onpa tytöllä maku, heh heh". Yhtä kaikki, taulu on siitä lähtien seurannut mukanani kaikissa kodeissani ja pidän siitä yhä. Se kai lienee taiteen tarkoituskin, luulisin. Lipasto on tuttu jo tästä tästä postauksesta. Ihanan Anna-Kaisan,  kalusteen pintakäsittelyn tutkintotyö. Keltainen ja punainen "taulu" ovat Soften akustiikkapaneeleita ja toimittavat tässä enemmän esteettistä kuin akustiikkatarkoitusta. Olen niiden jälleenmyyjä täällä ja mallipalat päätyvät usein seinälle. Ne ova kulmistaan kiinni tarranauhalla ja ne lähtevät kätevästi irti, kun tarvitsen malleja mukaani.Sohvalta päin kuvattu näkymä. Ikkunoiden väliin ja tv-seinälle tulee vielä tauluja, kunhan löydän mieleisiä. Tv- seinä ei ole paras taulujen sijoituspaikka, mutta seinä on kovin valkoinen ja haluan siihen piristystä. Vanhat Muuramen modulit olen ostanut käytettynä kymmenen vuotta sitten ja nyt ne palvelevat tv-tasona. Päälle teetettiin lasitaso. Ja kuten kaapista näkee, täällä pojat pelaavat pleikkaa ja äiti on liian laiska lavaastaakseen kuvaa siivoamalla kaappia. Sohvapöydät Ovat Hay:n Tray pöydät,  matto Vm-carpetin Chic nukkamatto (vanha). Sohvatyynyt Florence Broadfurst ja Johanna Gullichsenin.
Maljakot Ikeasta ja kulho kirpparilta. Jadepatsaan ostin Lontoosta itselleni lahjaksi vuonna -89 ylioppilaaksi valmistumisen jälkeen. Meni puolet silloisesta matkakassasta.Ja uusi kuva Cabocheista katossa, aah. Huomaan, että tuohonkin ikkunoiden väliin voisi laittaa taulun. Jos ei tullut vielä selväksi, pidän kovin tauluista. Sekä oikeasta taiteesta, että "leikkisellaisesta".
 Ei se ole niin vakavaa. Siinäpä se. Mites se ovi?

9 kommenttia:

 1. ihanan raikasta ja valoisaa teillä, eilen löysin blogisi ja heti luin kaikki postuksesi. Täytyy kyllä oikein hattua nostaa ja korkealle, sillä olette te miehen työn kyllä tehneet ja mikä helmi vanhasta talosta onkaan kuoriutunut :) Nyt täällä malttamattomana odottelen pukeumishuone postausta, sillä siitä ei kai vielä ollut juttua tai sitten olen sen vaan missannut. Vielä näin loppuun, että rahalla saa tavaraa muttei sisutussilmää, jota sinulla todellakin on, hauskaa kesän jatkoa.
  //San-na

  VastaaPoista
 2. Hei,
  tykkään siitä ovesta mutta jotenkin minusta se tarvitsis enemmän ilmaa ympärilleen. Eli olisko se parempi jos ne taulut ei olis sillä samalla seinällä tai jos ne taulut olis vähän "neutraalimmat"...???
  Näin pohtii Hanna

  VastaaPoista
 3. Sanna: kiitos. Pukeutumishuone postaus ei ole vielä tullut ;) malta vielä hetki, se on vähän kesken.
  Hanna: nythän ovi on yksi tauluista, siksi sen ajattelinkin jättää noin ja yleisin virhe taulukollaasin kokoamisessa on liian isot välit. Neutraalimpaa taidetta meillä ei kyllä nähdä, taide ja tunteita herättävä puhtaita värejä sisältävä taide on kummankin juttu. Siksi meillä on neutraalit värit sisustuksessa, että se kestää vahvan värin kontrastina taiteessa ;)))

  VastaaPoista
 4. Vau! Aivan loistavasti sopivat Cabochet teille, kerrassaan upeat! Kyllä ne varmaan on minunkin tilattava...toivottavasti se ale on vielä siellä jonkin aikaa.
  Ovesta en oikein osaa sanoa...ehkä sen voisi kunnostaa, koska ne vanhat pariovetkin on kunnostettu; olisi yhtenäisempi linja. Tosin ei se huonolta näytä noinkaan; vaikea sanoa kumpi on ehdottomasti parempi....

  VastaaPoista
 5. Soile. Kiitos sanoistasi. Nuo Cabochet loisivat kyllä teidän keittiöönne sen viimeisen silauksen, on ne vaan niin ihanat ja tietysti klassikoissa säilyy aina myös arvo ;)

  Tuota ovea täytyy miettiä vielä tovi...

  VastaaPoista
 6. Mun mielestä se ovi on ihan huikee just noin! Sopii mun mielestä älyttömän hyvin muuhun viimeisteltyyn ja laitettuun kokonaisuuteen pienenä rosoisena mausteena, ja yhdessä niitten akustiikkalevyjen kanssa ovat tosiaan kuin kolmen taulun kokonaisuus. Tämä on juuri sitä aikakausien kerroksellisuutta mistä kerroit pitäväsi, joten ei hoppua sen oven kanssa(mun puolesta saa mieluusti jäädä noinkin!).

  (:Laura

  VastaaPoista
 7. Heippa Laura. Täytynee kerätä pisteitä puolesta ja vastaan, vaikka viime kädessähän sitä aina kuitenkin itse tekee päätöksen. Mutta tämä on hyvä tapa ostaa aikaa sille, ettei tee mitään, muka harkitsee ;)))

  VastaaPoista
 8. Hei Tuija! Ovi on juuri ihana alkuperäisenä ja "sekoittaa/sekoittuu" sopivasti muuhun sisustukseen :). Kesäterkuin Hanna Löytynoja

  VastaaPoista
 9. Moi Hanna. Kiva kun olet sinäkin löytänyt tänne, ääni siis patinalle ;)

  VastaaPoista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!