perjantai 6. heinäkuuta 2012

Lapsi lensi pesästä

Olohuoneen vieressä on vanhemman poikamme huone tai oli. Hän muutti juuri omilleen ja tällä hetkellä huone odottaa äidin toipumista lapsen lähdöstä ja uutta suunnitelmaa vierashuoneeksi. Vaikka lapsen lähtö surettaa,  siitä olen mielissäni, että ensimmäistä kertaa meillä olisi vierashuone. Neliöitä on ennenkin ollut kiitettävästi,  mutta koskaan aiemmin niitä ei ole kuitenkaan riittänyt omaksi vierashuoneeksi asti. On mukava ajatella, että vieraiden tullessa ei tarvitsisi käynnistää patjojen, lakanoiden ja peittojen rumbaa, vaan voisi ohjata vieraat valmiiseen  huoneeseen.  Lisäksi vieraat voivat tarvittaessa vetäytyä omaan rauhaansa.

Poika valitsi kalusteet ja sisusti huoneensa itse. Sellaista kuvaa ei kuitenkaan löytynyt, missä huone olisi ollut ihan valmis. Alla olevassa kuvassa Ikean korkeakiiltoinen Expedit hyllykkö sekä iso punainen valokirjain.  Näitä  valokirjaimia retusoi designvalaisimiksi suomalainen Character. Nojallaan hyllyn päällä on kolme kelloa.

Tässä kuvassa selvinnee kellojen tarkoitus. Niiden alle piti tulla teksit New York, Helsinki, Bangkok, mutta niitä ei koskaan ehditty maalata. Yllä oleva hylly jää piiloon vasemmalle. 
Nyt huone siis näyttää taas tältä...Toisen ikkunan kehys on kuvassa puunvärinen. Koska meillä on neljä kissaa, ei tuulettaa voi ikkuna auki. Hätäratkaisuna kyhäsimme ylimääräisistä puista kehikon ja pingoitimme siihen tylliä. Ei mene kissat ulos, eikä tule hyttyset sisään. Voi kun joku maalaisi vielä kehikon, anyone?Ja lopuksi kuva, joka osui silmiini eilen. Se toimikoon inspiraation lähteenä vierashuoneelle.  Olen pitkään halunnut käyttää Toile De Jouy tapettia jossain, olisiko sille nyt tilaisuus?

Miten te majoitatte vieraanne, onko teillä erikseen vierashuone?

6 kommenttia:

 1. Meillä on yhdistetty työhuone/vierashuone ja haluaisin kyllä sen vierashuoneen ihan erikseen ainakin näin kesällä, koska se vierashuone on melkein koko kesän aina bookattuna, siksipä työhommat pitää hoitaa töissä kun ei voi iltaisin näpytellä ja työpäivät venyvät sitten sen mukaisiksi. Ja toi tapetti on avivan ihanaa :)
  //San-na

  VastaaPoista
 2. San-na: yleensähän tuo vierashuone yhdistetään juuri työhuoneen kanssa. Ikävä juttu nuo pitkät työpäivät tuon takia, varsinkin kesällä, joka nyt vihdoin näyttää saapuneen ainakin tänne lounais-Suomeen. Mutta positiivista on se, että teillä on paljon ystäviä jotka kyläilevät teillä :)
  Jokin kumma vetoaa noissa Toile tapeteissa, vaikka ne ovat todella runsaita. No täytyy modernisoida huoneen henkeä muulla tavoin.

  VastaaPoista
 3. Meillä satunnaiset yksittäiset yövieraat joutuvat nukkumaan sohvalla :/ Isompaa porukkaa ei voi edes kutsua. Vuodesohva olisi kyllä vähimmäisvaatimus. No, ei meillä yleensä yövieraita käy muutenkaan, niin ei ole koitunut ongelmaksi. Ihana tuollainen tyhjä huone, mikä vain on mahdollista nyt!

  VastaaPoista
 4. miolan: Meillä myös vanhassa kodissa piti sohvaa hyödyntää tai sitten pakata muksuja samaan huoneeseen ja varata toinen vieraille. Se rajoitti kyllä tehokkaasti vieraiden kutsumista. Tuota tyhjää huonetta fiilistelee kyllä nyt ihan täysillä :)

  VastaaPoista
 5. Meillä on yläkerta oikestaan jo kokonaan vierastilana. Siellä majailee enää nyt asepalvelusta viettävä nuorimmaisemme. Hänen huoneen lisäksi on tyhjillään jo pesästä lentäneen kahden vanhimmaisemme huoneet, jotka toimivat vierashuoneina. Näistä isommassa huoneessa on myös minun kuntosalini, jossa painot pölyttyvät;) Ajatuksena on ollut tehdä työhuone yläkerran isoon aulaan, mutta jotenkin sinne kipuaminen on työlästä.... Tosin minulla on uusikin ajatus, jolle mies on jo näyttänyt vihreää valoa; yläkerran isompi huone meidän makuuhuoneeksi ja alakerran makkarista tehtäisiin pukeutumishuone. Se on sitten seuraavaa remppa keittiön valmistumisen jälkeen:)

  VastaaPoista
 6. Soile, teillähän on sitten ideaali tilanne vieraita ajatellen ;)
  Nauratti tuo painojen pölyyntyminen. Meillä on iso makkari missä majailee crosstrainer. Sen funktio on toimia vaatetelineenä. Ja sitten ekaa kertaa ikinä...minulla on pukeutumishuone ja sen yhteydessä meikkihuone vesipisteineen. Seinään kiinnitettävät peilit tulivat eilen, mutta hana uupuu vielä. Teen sitten postausta molemmista tiloista kunhan valmistuvat. Ihana seurata sinun pukkarin suunnittelua :)

  VastaaPoista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!