keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Kartell Bourgie

Toinen meille eksynyneiden designvalaisinten jonossa oli Kartellin Bourgie. Rehellisyyden nimissä sanottakoon, että  kolmas, mutta toiseksi saapuneen Tupla Kuplan ympärillä oleva interiööri, ei juuri nyt ollut kuvattavassa kunnossa, joten mennään Bourgilla eteenpäin. 

Ferruccio Laviani suunnitteli Bourgien italialaisella Kartellille vuonna 2004. Se nousikin heti bestselleriksi ja on helppo ymmärtää miksi. Tässä valaisimessa yhdistyvät onnistuneesti klassinen muotoilu sekä moderni materiaali. Se on valmistettu kokonaisuudessaan läpikuultavasta tai sarjavärjätystä polykarbonaattimuovista. Valaisimen  jalkaosassa on barokkimaisia vivahteita, kuten voluuttikaaria, kun taas pliseerattu varjostin henkii modernimpaa muotokieltä ja luo ympärilleen kauniin valon leikin, kun lamppu on päällä. Uuden ja vanhan yhdistäminen onkin syy, miksi se on niin mielenkiintoinen ja sopii tyylinsä puolesta moneen kotiin. Valaisimessa on myös himmennin, jolloin valotehoa voi säätää mukavasti tunnelmallisesta tehokkaampaan.


Bourgie on saatavana useana erilaisena vaihtoehtona. Alunperin valittavana ovat olleet kauniisti valoa lävitseen päästävä läpinäkyvä Bourgie sekä musta, valkoinen, kromin- tai kullanvärinen, joissa valo kohdistuu vain ylös- ja alaspäin. 
Valaisimen tultua niin suosituksi,  on siitä tullut myös värillisiä ja jopa monivärinenkin versio.Alla olevissa kuvissa näkyy miten kauniisti valaisin sopii hyvin erityyppisiin sisustuksiin. Meillä se nököttää olohuoneen kulmassa mustan lipaston päällä ja toimii iltaisin tv:n katseluvalona sekä lukuvalona silloin kun istun sohvan kulmassa.


kuva täältä
kuva täältä
kuva täältä

Omasta valaisimestani meni katkaisija rikki. Laittamalla valaisinjohdon seinään ja ottamalla pois, se toimii kyllä, mutta katkaisija itsessään on täysin mykkä. Onko jollain samoja kokemuksia? Kyselin sähköliikkeestä uutta katkaisijaa, mutta heillä ei ollut samanlaista läpinäkyvää, himmentimellä varustettua. Pitääköhän Kartellille asti olla yhteydessä?

-tuija-

6 kommenttia:

 1. Jos et muuta ratkaisua keksi ja et kehtaa kartelliin ottaa yhteyttä, niin osta lamppuun sellainen kaukosäätimellä toimiva pistoke. Sillä ainakin saa näppärästi lampun päälle ja pois nappia painamalla kumartumista välttäen, asennetaan siis pistorasian ja lampun töpselin väliin. Uskoisin Suomenssa ainakin Claes Olhssonin myyvän niitä, koska täällä Ruotsissa niitä myy kaikki tuon tapaiset liikket.

  //San-na

  VastaaPoista
 2. Kiitos, tuo onkin varteenotettava vaihtoehto, jos en saa uutta katkaisijaa. Ärsyttää juuri tuo turha kumartelu ja laiskuuttaan ei viitsisi nostaa pyrstöään sohvalta ;)

  VastaaPoista
 3. Netistä löytyy Kartellin bourgieen uus Dimmeri :) http://www.voltex.me.uk/dimmer-for-bourgie-kartell-pid686.htm?osCsid=93837dd70d6e268a3193593ec7a43067

  VastaaPoista
 4. Kiitos tästä tiedosta. Aina näemmä kannattaa kysyä.

  VastaaPoista
 5. Hei, en tiedä mistä olet kauniin Bourgiesi hankkinut, minä sain tamperelaisesta liikkeestä, josta omani ostin, korvauksetta uuden vastaavanlaisen himmentimen rikki menneen tilalle.

  VastaaPoista
 6. Kiitos anonyymi, kun jaoit tiedon. En ole asialle saanut mitään vieläkään tehtyä, joten tuo olikin hyvä vinkki:) kysynkin myyjä liikkeestä.

  VastaaPoista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!