torstai 16. elokuuta 2012

Flos Ariette

Flosin Ariette, on Suomessa kuluttajien keskuudessa ehkä hieman tuntemattomampi valaisin. Tobia Scarpan 1973 Italialaiselle Flosille suunnittelema seinä- ja kattovalaisin kuuluu kuitenkin ehdottomasti designvalaisinten eliittiin ja on seinällä tai katossa kuin valaiseva taideteos. Valaisin koostuu valkoisesta synteettisestä kankaasta ja punaisista lasikuiturimoista, jotka piirtyvät esiin vasta valaisimen ollessa päällä. Valaisin luo huoneeseen tunnelmallisen, pehmeän valon ja on omiaan tiloihin, jossa häikäisy voi olla ongelma.

kuva täältä


Valaisinta on saatavana kolmessa koossa, joista pienin on 80x80cm, seuraava 100x100cm ja isoin 130x130cm.Valaisin on siis pienimmilläänkin varsin kookas. Valaisimen syvyys on kuitenkin vain 20cm kokoluokasta riippumatta. Polttimoita kaikissa kolmessa on neljä ja kanta on normaali E27 eli se iso hehkulamppukanta. Klassikkovalaisimeksi Arieten hinta ei kuitenkaan ole ihan huima ja isoimmankin saa noin 170-210€ hintaan, ostopaikasta riippuen.kuva täältä

Vaikka valaisin pääsisi paremmin oikeuksiinsa seinällä, meillä se on päätynyt makuuhuoneen kattovaloksi sängyn yläpuolelle, luoden sieltä hillittyä pehmeää ja häikäisemätöntä valoaan.  Johtuen hyvin minimalistisesta ilmeestä, kaveriksi Arietelle  sopisi hyvin monenlaiset valaisimet, meillä yöpöydiltä löytyy Pentikistä ostetut suorat lasijalat yhdistettynä isoihin valkoisiin varjostimiin.


Kolahtaako Ariette?

2 kommenttia:

  1. Hei! Johan kolahti minuun tuo valaisin! :) Näyttää hyvältä katossa. Minkälainen kiinnitys, onko helppo asentaa? Tutustuin sinun blogiisi juuri ja olen mielenkiinnolla lueskellut postauksia läpi ja liityn lukijaksesi myös. :)

    VastaaPoista
  2. Heippa hei ja tervetuloa lukijaksi. Mukavaa, että löytyy lukemista. Hyvät ohjeet valaisimessa tuli mukana, mutta hiukan aikaa piti pyöritellä, ennenkuin saatiin kattoon. Ihan itse kuitenkin laitettiin, ei tarvittu sähkäriä :)

    VastaaPoista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!