maanantai 2. heinäkuuta 2012

Caboche

Jos minun pitäisi valita sisustusesineiden viidakosta yksi artikkeli, mihin ole totaalisen hurahtanut, se olisi valaisimet. Miten maailma  voikin olla niin täynnä  toinen toistaa  upeampia valaisimia. Tai vaikka olisikin, voisiko niistä yrittää nauttia ilman, että ne kaikki löytyy omasta kodista? Valaisimista tällä hetkellä upeimmat  mielestäni ovat Foscarinin Cabochet, nuo valaisinmaailman kruunaamattomat kuningattaret (nämä ovat naispuolisia ehdottomasti).

Näin valaisimista kirjoittaa Designverkkokauppa

Caboche on Patricia Urquiolan ja Eliana Gerotton Foscarinille vuonna 2005 suunnittelema kokoelma, johon syntyivät ensin vuonna 2005 Caboche riippuvalaisimet, pöytävalaisimet sekä jalkavalaisimet. Vuotta myöhemmin, menestyksen saattelemana, tuoteperheeseen liittyivät myös seinä- ja kattovalaisimet.
Caboche on valaisin, jonka idean lähteenä on suunnittelijoiden mukaan ollut 30-luvun muovinen rannekoru, jolle haluttiin erikoinen ja omaperäinen ilme.
Cabochesta tulevat valonsäteet tunkeutuvat sen pallojen läpi antaen ympärilleen timantin kimaltelevan lopputuloksen. Jos Cabochea voisi kuvata yhdellä sanalla - se on lumoava. Caboche on valaisin, jota voisi katsoa pitkään ja vain ihmetellä sen kauneutta.
Cabochen tultua markkinoille vuonna 2005, on sen kysyntä noussut räjähdysmäisesti, ja siitä lähtien se on pysynyt yhtenä Foscarinin suosituimpana valaisimena. Nykyisin Caboche on keskeinen osa sisustusta niin julkisissa kuin yksityisissäkin tiloissa.
Cabochen pallot ovat tehty akryylista, jotka kiinnitetään sen pyöreään kromattuun metallirunkoon painamalla.Minua ja rakkauttani on tähän asti erottanut vain hinta, joka on melkoisen hulpea. Tuota riippuvalaisinta on kahta kokoa 50cm ja 70cm, sekä plafondimallinen 50cm. Olen haaveillut kahdesta Cabochesta, yhdestä 50cm riippuvasta ja yhdestä plafondimallisesta valaisimesta. Riippumalli ruokapöydän ylle ja plafondi samaan tilaan takan eteen.  Olen kytännyt eri verkkokauppojen alennusmyyntejä ja toivonut jostain löytäväni valaisimet edes hiukan edullisemmin. 

Caboche soffitto


Ja nyt näyttäisi siltä, että odotus on palkittu. Löysin Sisustus ja sepustus blogin Soilen vinkistä italialaisen verkkokaupan, joka myy kyseisiä valaisimia.  Italialainen Edenilluminazione myy kaikkien kuulusimpien designmerkkien valaisimia ja heillä on menossa nyt kesäalennukset. Tilaan paljon tuotteita ja materiaaleja sekä itselleni, että asiakkailleni  ympäri maailmaa, mutta tästä kyseisestä verkkokaupasta en ollut ennen tilannut ja siksi tutkin taustoja tovin, ennen kuin laitoin tilausta. Onneksi verkosta löytyy suhteellisen helposti kokemuksia eri verkkokaupoista ja pienen googlettelun jälkeen sainkin useita kokemuksia kyseisestä kaupasta.  Tilausvahvistus tuli nopeasti ja maksu hoitui kätevästi Paypalin kautta. Muutaman hetken jälkeen tuli myös UPS:ltä vahvistus sähköisestä kuljetusvarauksesta. Nyt kuriirin seurantalinkistä näkyy, että valaisinten pitäsi olla huomenna täällä.Foscarini Caboche
kuva täältä


Pähkäilin tovin noita kokoja ja  malleja. Alkuperäiset suunnitelmat vaihtuivat sen verran, että päädyin kahteen plafondimalliin ja sijoitan ne olohuoneeseen, jossa nyt valona ovat ainoastaan kiskot ja siinä valaisimet. Ruokapöydän päällä oli jo valaisin, joten antaa sen vielä olla paikallaan. (siihen voisi tilata Moooin Random lightin)kuva täältä
                                           

Jään odottamaan huomista ja laitan kuvia, kun valaisimet ovat paikoillaan. 

 Näen, että teitä käy täällä paljon lukemassa juttujani, olisi kiva jos jättäisitte kommentin. Nyt kysymys kuuluu. Mikä on teidän valaisinrakkautenne?

-tuija-

4 kommenttia:

 1. Arvaat varmaan minun valaisinrakkauden;) Samat haaveet, toivottavasti myös minä pääsen ne toteuttamaan:) Katsotaan kuinka saadaan keittiöremonttibudjetti pysymään aisoissa;) Jään innolla odottelemaan kuvia valaisimista omilla paikoillaan teidän kodissa:)

  VastaaPoista
 2. Pitänee perustaa oma fanclub noille ;) Jaksamista remonttiin teille.

  VastaaPoista
 3. Minun rakkauteni on vielä löytymättä. Viha-rakkaussuhde mulla on Iittalan Vätkänmänkylään, joka roikkuu meidän ruokapöydän päällä. Se on niin aikansa lapsi(Tomin vanhempien häälahja eli 70-luvun alusta). Eniten iloa/valoa tähän asuntoon tuo ikkunoista tuleva valo. Ei olla hirveesti panostettu valaisimiin...vielä(;

  Laura

  VastaaPoista
 4. Laura, tuo on niin totta tuo luonnonvalon tärkeys. Jos sitä ei saada tarpeeksi asuntoon, ei mikään designvalaisin peitä sitä puutetta.

  VastaaPoista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!