tiistai 24. heinäkuuta 2012

asuntomessut 2012

No niin, tulipahan käytyä ne asuntomessutkin taas tälle vuodelle. Mitään kokonaisvaltaisia taloesittelyjä en aio täällä blogissa tehdä, mutta yleislaatuisia linjauksia ajattelin läpi käydä. Poimin muutamia tämän hetken rakentamisen ja sisutamisen trendejä, jotka olivat selvästi havaittavissa lähes kaikissa esitteillä olevissa kohteissa.

Pintakäsittelyiltä halutaan nyt jotain muuta kuin normaalit tapetit ja maalit. Erilaiset koristerappaukset ja -pinnoitteet olivat monessa kohteessa vallanneet, niin kuivien- kuin kosteidentilojenkin seinä-, katto- ja lattiapinnat.
Seinien koristepinnoitteita saa jo monelta firmalta Suomessa. Tunnetuin lienee uraa uurtanut  Decos Oy, joka myy Tierrafinon tekstuurimaaleja, muotoilulaasteja ja stuccomaaleja. Heidän kauttaan löytyy jopa kosteidentilojen marokkolaisen tadelakt-tekniikan osaajat, jossa kuivaa kalkkilaastia hangataan kivellä ja tadelaktsaippualla niin kauan, että sillä saavutetaan täysi vedenpitävyys.

Yläpuolella olevan seinän koristekuviot olivat tehty styroksista, jotka oli sitten pinnoitettu eri pinnotteilla mm. vanulla ja koristemaalilla.
Tv-seinä kokonaan ulos tuotuna siten, että sen takana kulkivat johdot televisiolle ja kotiteatterilaitteille. Itse tv oli upotettu koloon. Myös seinään kiinnitettävän kaapin koolaukset olivat seinän sisässä piilossa. Lopuksi seinä oli pinnoitettu ruskealla koristepinnoitteella.
Kirkasta keltaista.
Jopa kylppärin huoltoluukku oli pinnoitettu koristekalvolla.
Yläpuolella puupintaa seinällä  rimoituksen muodossa.
Sisustustarroja käytetään yhä ja yksilöillisiä seinämaalauksia näkyi  runsaasti.
Tapetit ovat näyttäviä ja värikkäitä ja pitkästä aikaa tapetoidaan huoneita taas ympäriinsä. Tapettia näkyi jopa muutamassa katossakin Keski-Eurooppalaiseen tyyliin. Vuosia vallalla ollut trendiä tapetoida pelkästään yksi tehosteseinä, ei juuri messuilla näkynyt. Se ei kuitenkaan tarkoita, että se olisi huono vaihtoehto. Vai mitä sanotte näistä seinistä?

Jatkan messuaiheella vielä myöhemmin, mutta kertokaa nyt te vuorostanne, että  oletko käynyt jo messuilla ja jos olette, niin mitä jäi käteen?


2 kommenttia:

  1. Minulle jäi mieleen tulevaisuushallin twiittaava kukka, jollainen sopisi itsellenikin, sekä ihanan kirjavat kerros/rivitalot mukavine sisäpihoineen.

    VastaaPoista
  2. Twiittaava kukka kuulostaa hauskalta :)

    VastaaPoista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!