tiistai 17. heinäkuuta 2012

Antiikkimarkkinoilla

Vaikka noin pääasiallisesti olen yltiöpositiivinen, alkaa tämä Suomen sateinen kesä välillä ahdistamaan ja sitä ahdistusta pakoon päätin lähteä  viikonloppuna antiikkimarkkinoille.
Mitään erityistä ei mielessäni ollut, kunhan hivelisin vanhoja, aikaanähneitä pintoja ja huokailisin kauniiden asioiden äärellä. Mutta kuten parhaat juhlat syntyvät järjestämättä, löytyvät parhaat aarteet etsimättä. 
Tapasin markkinoilla vallan viehättävän suomalais-saksalaisen pariskunnan, jonka rouvan juuret olivat suomesta ja aviomiehen saksasta.  Pääosan vuodesta he  asuvat Saksassa ja pyörittävät vanhoihin antiikkisiin kirjoihin keskittyvää antikvariaattia. Kesää he tulevat viettämään Suomeen kesäasunnolleen ja olivat nyt tulleet myyjiksi markkinoille. Myytävänä heillä oli mm. vanhoja  karttoja, opetustauluja sekä aivan upeita käsinväritettyjä kuparipiirroksia 1700- ja 1800- luvulta.
Rouva kertoi, että osa vanhoista kirjoista on niin huonossa kunnossa, ettei niitä voi sellaisenaan myydä, jolloin hän ottaa talteen kirjan sivuja ja tekee niistä tauluja. Osa sivuista oli kehystetty, mutta osan ympärille oli  laitettu vain paspartuut. Aiheina oli paljon kasveja, lintuja ja sitten sivut joihin käsittämättömällä tavalla ihastuin. Kaksi pientä käsinväritettyä kuparipiirrosta 1800-luvulta, jotka kuvaavat jotain hyönteistä (kärpästä??)kärpänen nro1

Toisen kärpäsen siipien väritys on jäänyt kesken, mitähän kirjan värittäjälle sattui?


kärpänen nro2


 Olen  mielessäni työstänyt uuden vierashuoneen ilmettä ja heti taulut nähtyäni tiesin, että niistä saisin hienot yksityiskohdat vuoteen molemmin puolin. Onneksi nämä sivut olivat kehystämättömät, joten saan itse määritellä paspartuun värin, koon ja kehyksen tyylin. Kuvat ovat vain noin 10x10cm, mutta taulun kokohan voi haluttaessa olla vaikka kuinka kookas. Kivan erillaiset ja taatusti uniikit työt viimeistelevät huoneen ilmeen. Äkkiä visioin alle erillaisia kehystysvaihtoehtoja, vaikka sen oikean tietää sitten kehystämössä heti kun sen näkee.

vaihtoehtoisia kehystyksiä

lisää vaihtoehtoja Näiden kuvien lisäksi kaivelemaan jäi muutama upea kuva, yllättäen linnuista, hui!! Onneksi tuli kysyttyä rouvan nimi ja puhelinnumero, joten katsotaan tulevatko linnut kotiin.

Löytyykö muita, joihin kärpäset purivat?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!