torstai 14. kesäkuuta 2012

Sohvahaaveilua remontin kevennykseksi

Meillä on aina ollut valkoinen sohva. Tai no, jos unohdetaan se ihan ensimmäinen VAALEANPUNAINEN nahkasohva, niin sen jälkeen. Valkoisten sohvien kanssa meillä on kasvatettu kaksi poikaa sekä monta kissaa. Ja aina kohtalaisen hyvällä menetyksellä. Valkoisten sohvien taika on vesipestävät, irroitettavat päälliset. Nykyään irroitettavat päälliset eivät tarkoita ryttyisiä löysiä pusseja, vaan niin haluttaessa, ihan napakasti istuvia päällisiä. Valkoisista sohvista haaveilevan kannattaa nimenomaan valita vesipestävä kangas, jos ei halua joka pesuoperaatioita suorittaa pesulassa. Pesuväli riippuu tietenkin pitkälti perheen elintavoista, meillä on aina riittänyt kaksi kertaa vuodessa, jouluksi ja juhannukseksi. Pesuväliä saa pidennettyä mukavasti, kun käyttää sohvissa suoja-ainetta, joka estää lian pinttymisen kuituun sekä tekee kankaasta nestettä hylkivän. Suojakäsittely tehdään moniin kankaisiin jo tehtaalla ja silloin se onkin parhaimmillaan. Pesussa suoja lähtee pois, joten suojaamisesta täytyy huolehtia sen jälkeen itse. Ainetta ei kannata pihistellä, vaan suihkuttaa reilusti niin että kangas vähän kastuu, vain silloin siitä on oikeasti hyötyä. Kolmen hengen sohvaan hyvällä suojauksella menee noin kaksi puolen litran pulloa. Tosin nyt kun molemmat pojatkin ovat isoja, ei meillä  enään ole liiemmin sohvaa suojailtu.

Morris sohvaVanha aikanaan Askosta ostettu kotimainen sohvamme oli  tullut tiensä päähän ja verhoilu oli monesta kohtaa jo puhkikin. Runko oli edelleen ihan ehjä, mutta en lähtenyt sohvaa uudelleen verhoiluttamaan, vaan käänsin katseeni uuteen sohvaan. Olin kauan katsellut sillä silmällä ruotsalaisen Fogian Morris sohvaa ja nyt uuteen kotiin päätimme sen hankkia.Sohva on  laadukkaista materiaaleista valmistettu; runko massiivipyökkiä ja koivua, istuintyynyt korkeakimmoista vaahtomuovia ja selkätyynyt untuvaa ja höyhentä. Hankimme kuvissa näkyvän kokoonpanon kromijaloilla, sillä erotuksella, että kulmaosassa on yksi istuinpaikka vähemmän. Sohva on siitä huolimatta aika valtavan kokoinen ja koska remonttia tehdessämme tämän jo tiesimme, piirsin tulevan tv-huoneen seinät aika suoraan sohvan ehdoilla.  Harvoin voi valita ensin sohvan ja sitten piirtää sen ympärille huoneen ;))Kuvat ovat valmistajan, täältä

-tuija-

4 kommenttia:

 1. Vai vaaleanpunainen sohva... Oiskos siitä mitään hehkeää kuvaa? Kiinnostaisi nähdä, kun en ole ikinä sellaista ihmettä nähnyt. Joskin kyllähän sekin varmasti sopii tietynlaiseen sisustukseen. Itsekin miettinyt uuden isomman sohvan hankintaa, mut ei kyllä ihan noin isolle ole tarvetta : ) Harmaata lähinnä ajattelin. Valkoista en edes uskaltanut miettiä. Kiva kun jaoit sun kokemukset ja vinkit. Ehkä se valkoinen voisi olla toinen vaihtoehto... Saara

  VastaaPoista
 2. Hah, vaaleanpunaisen sohvan kuva voisi syödä ammatillisen uskottavuuteni. Tai sitten nostaa kuuluisuuteen. En taida kokeilla. Valkoisen sohvan ja kolmen pienen lapsen kanssa sitten tiukka kuri, ettei sohvalla syödä vaan ruokapöydässä, aikuiset saa syödä salaa illalla, kun lapset nukkuu ;)

  VastaaPoista
 3. Hei,
  kommentoin nyt tämmöiseen ikivanhaan postaukseen, löysin vasta blogisi Suomen kaunein koti-ohjelman tiimoilta. Rakastan funkista ja ihailen sitä tarmoa ja hyvää makua, jolla olette kotianne hoivanneet :).

  Piti vaan sanomani noista suojasuihkeista: niiden etiketit kannattaa lukea erityisen tarkkaan. Nykyisin esimerkiksi PFOS-yhdisteiden riskit ympäristölle ja terveydelle tunnetaan hyvin, eikä niitä ehkä enää niin käytetä. Oma ammatillinen (olen ympäristöntutkija) veikkaukseni on se, että PFOS-yhdisteet liitetään pian Tukholman sopimuksen myrkkylistaan. En ole aivan tarkkaan perillä siitä, mitä aineita noihin tekstiileihin suikitaan nykyisin, mutta niiden suhteen kannattaa olla hiukan skeptinen ja vähän googlailla ennen kuin ruiskuttelee (sisätiloissa vielä!) noita mahdollisesti verenkiertoon päätyviä aineita.

  Tulipas negatiivinen pelottelukommentti, ei ollut tarkoitus :). Asia on vaan mielestäni niin kovin tärkeä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiitos erittäin tärkeästä palautteesta. Niin kuin tuossa postauksessa jo mainitsinkin, ei meillä ole enää suojailtu sohvaa lapsien kasvettua, mutta asia on tärkeä ja sitä täytyy ehdottomasti tutkia itsekin enemmän.

   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!