maanantai 18. kesäkuuta 2012

Putki poikineen

Kenelle muulle tulee mieleen valtava kissanhiekkalaatikko puruineen näistä kuvista?

Johtuen lattianteon tuskallisuudesta ja siitä seuranneesta traumasta, etenen nopeasti kuvin seuraavat työvaiheet. Huomaan, etten myöskään ole edes kuvannut joka työvaihetta, niin hoppu (lue: loppu) on ilmeisesti ollut.
Kun uudet purut harvalautoineen olivat lattiassa, asennettiin niiden päälle erikoiskova lattiakipsilevy, johon lattialämmitysputket kiinnitettäisiin.


vihdoin taas jonkinmoinen lattia missä kävellä

Kilometri poikineen lattialämmitysputkea asennettuna. Huomatkaa putkien väliin yksitellen leikatut ja ruuvatut kipsilevyn palaset, joiden tarkoitus on vähentää putkien päälle tulevan lattiavalun menekkiä.Näiden kuvien ottohetken pystyn tarkasti sanomaan. 20.08 ja 21.08.2011. Tiedän sen siitä, että koko muu kaupunki kiersi pytinkien parissa tapahtumassa ja me emme ehtineet edes tapahtumassa mukana olevan  uuden naapurimme kotia katsastamaan. Myös meidän remontti olisi kiinnostanut monia, mutta  johtuen juuri näistä paljaista putkista, emme itse voineet päästää vieraita meille.
Putkien päälle tulleesta valusta ja sen päälle asennetusta 9mm koivuvaneri-vaiheesta ei ole taltioitunut yhtään kuvaa. Jos lattiaksi olisi valittu jokin uivasti asennettava lattiapäällyste esim. lamelliparketti, olisi valun päälle kelvannut askelääneneristys ja sen päälle suoraan uusi lattia. Mutta, mutta... varmasti arvaattekin ettei se niin meillä mennyt. Väen väkisin pitää juosta vastatuuleen ja valita materiaaleja, joiden tekijät ja asentajatkin ovat etsittävissä vain vainukoirien avulla.  


Tämä alla oleva kuva taskussa metsästin toimittajaa ja tekijää meidän massiivisauvalattiallemme.  Halusimme siis lattian olevan tammea, alusta loppuun saakka massiivipuuta ja vieläpä kalanruotoon asennettuna. Tarjolla olisi ollut lamelliparkettimalleja samalla ladonnalla, mutta mielestäni talon tyyliin ei sopinut uudet sileät 3,5mm jalopuukerroksella varustetut nykyparketit vaan halusin massiivipuisen sauvan. Tämä tarkoitti myös pohjatöiden lisääntymistä. Koska massiivipuusauvat liimataan ja naulataan pala kerrallaan alustaansa, ei sitä voinut asentaa suoraan valun päälle vaan  lattiaan liimattiin vielä kauttaaltaan 9mm koivuvanerilevy.  Hionta, kittaus ja pintakäsittely lattiaan tehtiin asennuksen jälkeen. Pintakäsittelyksi  valitsimme Osmocolorin punatammen värisen öljyvahan. Öljytty lattia tuntuu jalkaan silkkiseltä ja pehmeältä. Kaikki lattian vaatimat pohjatyöt sekä itse lattia, tulivat luvattoman kalliiksi, mutta nyt on lattia loppuiäksi ja lattia paranee vain vanhetessaan.

EDIT. kuva on näköjään hävinnyt, joten lisään kuvan lopputuloksesta!
Tässä vaiheessa jouduimme monen sattuman summasta etenemään remontissa perä edellä puuhun ja asentamaan lattian ennen kuin seinät ja katto olivat valmiit. Tämä ei missään nimessä ole suositeltavaa, koska uutta lattiaa saa peitellä ja varoa kokoajan muun remontin edetessä ympärillä.takka osina valmiilla lattialla

2 kommenttia:

  1. Tsekeissä asuessani törmäsin muutamassakin paikassa tuohon kalanruotoparkettiin. Laadusta en tiedä, mutta kivalta näytti. Esim. viimeisessä asunnossani oli juurikin tuollainen lattia... Näitä juttuja kun lukee niin kyllä huomaa, että teemana on: laadusta tinkimättä... ja työmäärässä säästämättä : ) Rahasta en edes puhu. Saara

    VastaaPoista
  2. Olet oikeassa laadusta.... ja valitettavasti myös rahasta. Ei tarvitse eläkesuunnitelmia tehdä ;)
    Talo ansaitsee kyllä parasta, työmoraalini ei kestä muuta.

    VastaaPoista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!