lauantai 30. kesäkuuta 2012

Monitoimitila

"Mielikuvasisustushankintapianon" (kts. edellinen postaus) lisäksi kirjastosta löytyy seuraavanlaisia toimintoja ja huonekaluja. Valkoiset kirjakaapistot ovat Iskun Vellamo-sarjaa. Samankaltaisia modulikaapistoja myy mm. Boknäs, josta tämäkin kaapisto lienee saanut vaikutteensa.

kaapin päällä majailevat ystävykset sorsa, pöllö ja näätä(??)

Kaksi valkoista nojatuolia Ikeasta. Tuoleissa hyvää ovat irroitettavat, vesipestävät päälliset, huonoa istuintyyny, jonka asentoa saa olla korjaamassa alvariinsa. Se valuu istuessa ikävästi alaspäin, lievästi ärsyttävää. Howard-tuolit ovat siis toivelistalla, mutta ovathan nämä hintansa haukkuneet ehdottomasti. Lukuvalona klassikko Artemiden Tolomeo micro jalkavalaisin, huippu! Täysin säädeltävä, painava jalkaosa, moderni ja ajaton muotoilu, tykkään. Kattovaloina valaisinkiskot lamppuineen sekä pöydän päällä roikkuvat vanhat pallovalaisimet. Ovat hankittu joskus Kodin 1:stä.
Edellisessä postauksessa mainittujen Bert-kirjojen lisäksi meillä näemmä luetaan muotia, laitetaan vaan ruokaa ja juodaan viiniä (ruokakirjoja, viinikirjoja). Mutta se, ettette näe sivistyneitä klassikoita hyllyssä, johtuu siitä että ne ovat yöpöydillämme lukemisen alla :D

Alla olevassa kuvassa näkyvä rahi on oma tekele vuosien takaa.

Kirjastosta on kulku mm. työhuoneeseeni

Nojatuolien välissä oleva pöytä on irlantilaisen arkkitehdin ja modernismin äidiksikin kutsutun  Eileen Grayn säädettävä E1027 pöytä. Pöydän nimestä kerrotaan tarinaa, että E tulee suunnittelijan etunimestä Eileen ja numero 10 tarkoittaa aakkosten kymmenettä kirjainta J:tä ja 2 toista eli B:tä Kirjaimet olivat Eileen rakastajan,  romanialaisen  arkkitehti ja journalisti Jean Bodovici nimikirjaimet. Viimeinen 7 vastaa taas seitsemättä kirjainta elikkä G:tä, joka tarkoittaa suunnittelijan sukunimeä Greytä. How romantic...

Nojatuoleja vastapäätä on se  kuuluisa piano ja jotta kaikki musiikin ja pianojen päälle ymmärtävät saisivat sydämmen tykytyksiä, myös televisio.  Television paikka oli alunperinkin suunniteltu seinälle ja sitä varten myös sähkövetoja tehdessä asennettiin seinälle tv:n antennipistoke. Ja vaikka piano valtasikin paikan, päätettiin tv kuitenkin asentaa. (sitä on käytetty hiukan pianoa enemmän). Asiakkaitteni käydessä toimistollani, otan heidät vastaan kirjastossa ja  voin tarvittaessa esitellä suunnitelman näytön sijasta isolla tv ruudulla. Katsomme televisiota myös  itse usein iltaisin mielummin kirjastossa, kuin olohuoneessa. Vanhemman poikamme huone sijaitsee varsinaisen olohuoneen vieressä ja hän tyttöystävineen tai kavereineen, voi silloin vallata olkkarin. Katselukulma ei todellakaan ole kaikkein ergonomisin noustessaan noin ylös, mutta toissijaisena katselupaikkana se vielä menee.


Makuuhuoneesta kuvattu näkymä. Oikealla pilkottaa portaat joista on liimattua muovimattoa yritetty kaapia irti jopa usean opiskelijankin toimesta. Täytynee vaihtaa kokonaan tammilankut, niin sitkeässä matto on.
Sellaista tällä kertaa.


2 kommenttia:

  1. Mä oon kamala myönnetään, mutta ottaa silmään ihan hirveesti noiden kirjakaappien takaseinien alareunasa olevat loveukset, ne kun on liian matalat näihin teidän nykyisiin jalkalistoihin... häiritsee silmää... joo konfiguroin välimerkkiä... siirryn häpeämään takavasemmalle ;)

    VastaaPoista
  2. Nuo lovetukset ovat hyllyissä valmiina ja ne tehdään peruslistojen 12x42mm mukaan. Otti itseäkin aluksi silmään tosi pahasti, mutta kaikkeen tottuu. On ollut viime aikoina noita isompia huolenaiheita ja töitä, ei ole tullut mieleen ruveta noita vielä loveamaan, mutta katsotaan josko joskus saisi aikaiseksi ;)

    VastaaPoista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!