keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Vessa-asiallaKun vuoden verran talossa pyörii timpuria, putkaria, sähkäriä  ja muita urakoitsijoita, karisee turhat ulkonäköpaineet aika nopeasti. Ensimmäiset kuukaudet sitä pisti kellon soimaan, suihkutti, meikkasi, kampasi ja harjasi itsensä kuntoon. Sen jälkeen istutti itsensä sivistyneesti kahvikupin kera koneen ääreen, aloitti työn ja kun työmiehet saapuivat, oli sen näköinen kun aina heräisi näin suittuna.  Mutta kuten pitkässä suhteessa usein käy, karisee turha kainous ja yrittäminen melko nopeasti. Viimeiset itsekunnioituksen rippeet katosivat siinä vaiheessa,  kun vessamme ovi poistettiin (en enää edes muista miksi)  ja vessassa piti yrittää käydä vain työmiesten tauoilla. Mutta kuten arvata saattaa, välillä ei taukoja voinut odottaa ja silloin piti pokkana huudella:" Anteeksi, katsoisitko muualle, menen nyt pissalle. Laittaisitko myös sormet korviisi tai poraa vaikka jotain." Kun ovi vihdoin saatiin paikalleen, ei vessassa ollut sähköjä vielä pitkään aikaan. Taskulampun valossa hoidettiin vessatoimia pitkään, mikä ei tietysti minua haitannut, mutta ehkä noita miespuolisia asukkaita sitäkin  enemmän. Mutta pytty oli, ihan uusi ja hieno. Asennettuna kahden  puupalkin varaan, koska lattia ei ollut valmis. Piti opetella istumaan ihan suorassa ja karateharjoituksia ei kannattanut tehdä samalla, sen verran horjuva rakennelma oli.  Luulen, että suurin osa kaupungin  rakennusurakoitsijoista ei tunnistaisi minua kovin laitettuna. Sen verran usein olen vedellyt ympäriinsä, tukka pystyssä, yöpaidassa tai kylpytakissa juuri heränneenä.Mutta kuten alustuksesta kaikki jo päättelivätkin,  nyt mielen piristykseksi VESSAKUVIA...


Sama tutuksi tullut pura-rakenna-uudelleen-kuvio toistui myös tässä tilassa. Vessa muistuttaa kuvissa suurta kissavessaa puruineen. Ihan niin huonosti ei käynyt, että olisi kertaakaan pitänyt yrittää pissata suoraan tuohon viemärireikään ;)

Välttelen yleensä trendikalusteita tai juttuja, mitä on kaikki sisustuslehdet ja -ohjelmat täynnä. Valkoinen fasettireunainen metrolaatta oli kuitenkin sellainen laatta, mitä halusin käyttää silläkin uhalla, että sitä näkyy joka puolella. Kyseistä laattaa meillä oli jo vanhan kotimme keittiön välitilassa ja koska edelleen rakastan sitä palavasti, päätin ettei sen trendikkyys saa olla käytön esteenä. Lisäksi laattaa käytettiin yleisesti art deco tyylisissä sisustuksissa, joten se oli käytännössä ainut oikea valinta meille. Laattaa sanotaan metrolaataksi, koska sitä käytettiin  Pariisin ensimmäisellä metrolinjalla,  sellaisen valmistuttua 1900- luvun alussa. Sen jälkeen se on tullut tutuksi melkein kaikkien metroasemien laattana.

Lattialaattana valkoinen Octago, mustilla kulmapaloilla.Hanana on Hansgrohen Axor Citterio. Sen kulmikas muoto viehättää erillaisuudellaan. Toinen kiva yksityiskohta on valokatkaisijan lasinen peitelevy, joka viimeistelee tyylin.  Pyyhetanko ja -rengas ovat Smedbon Villa sarjaa.

Kaapistot ovat Ikeasta ja pallovalaisin oli talossa alunperinkin. Se sopii kokonaisuuteen paremmin kuin yksikään uusi katselemani.
Kaikki pyyhetangot ja muut tarvikkeet eivät ole kuvissa vielä paikoillaan.
Ja täytynee nyt erikseen mainita, että laatoitustyöt ovat allekirjoittaneen käsialaa ;)

-tuija-

12 kommenttia:

 1. Hieno vessa ja niin hyvin laatoitettu! :)

  Tuli mieleeni, että jos törmäät sisustus/puutarhakuvaviidakossa sattumoisin kuviin, joissa on käytetty vanhoja hirsiä hyödyksi niin laittaisitko minulle linkkejä. :) Meillä kun on mäki täynnä hirsiä ja en ole etsinnöistä huolimatta löytänyt kuvia, jossa olisi esim. puutarhassa niitä käytetty.

  Jonna

  VastaaPoista
 2. Ok. laitetaan korvan taakse. Siis kelpaavatko ideat vanhojen hirsien käytöstä sekä ulkona että sisällä?

  VastaaPoista
 3. Juu molemmat kelpaavat :)

  Huomenna keittiöliikkeeseen, hyvä idea tuo ilman käsiä avautuva roskis!

  VastaaPoista
 4. Joo jos jotain voisin lisätä tuohon keittiöömme, niin sen roskisjutun. Olisi mukava katsella niitä keittiökuvia, kun saatte ne käsiinne. Voitaisiin kahvitella joku kerta :)

  VastaaPoista
 5. Joo ehdottomasti! :)

  Huomenna on myös lattialämmityksen asennus ja perjantaina lattiavalu. Alakerrassa on jo ulkoseinät, jännää!

  VastaaPoista
 6. Ilman käsiä aukeavaan roskikseen tottuu niin hyvin, että minä ainakin "availen" kaikkien muidenkin roskiskaappeja polvella painamalla(; Sitten kun ne ei aukea niin tajuan että juu, käsiäkin voi käyttää...

  (:Laura

  VastaaPoista
 7. Aivan upeaa nähdä kyseisellä laatalla laatoitettu vessa, teimme juuri meinaan tilauksen kyseisestä laatasta jota tulee meidän uuden kotimme vessoihin. Näyttää niin hyvältä että taisi kyllä valinta osua oikeaan!

  Upeaa!

  VastaaPoista
 8. kiitos Elina:) laatoitin laatat parin millin saumalla vaikka tuo laatta vaatisikin viiden millin sauman. Saumaus olikin sitten varsin hankalaa viisteiden ja ohuen sauman takia, mutta lopputulos oli vaivan väärtti. Saumaväri on puhdas valkoinen. Pidän tuosta ilmeestä, missä sauma ei korostu yhtään.

  VastaaPoista
 9. Onnittelut - ihana vessa ja todella siisti laatoitus! Olen sattumoisin itse valinnut juuri saman lattia-seinä-kombon tulevaan kylppäriini. Saako kysyä, minkä kokoisia laatat ovat? Onko tuo lattiassa sitä 58x58-millistä ja seinässä 7,5x15-senttistä? Kiitos vinkeistä jo etukäteen. Hyvältä näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mirkka kiitos. Seinälaatat ovat 195x195 ja lattian 95x95mm. Seinälaatat ovat asennettu puskuun, vaikka ne eivät olekaan leikattua laattaa. Normaalisti tällaiselle laatalle pitäisi jättää 3-6mm sauma. Halusin kuitenkin lähes saumattoman ilmeen ja siksi laatoitin noin. Sauma-aineen saaminen reunaviistotun laatan lähes olemattomaan saumaan olikin sitten omanlaisensa haaste, mutta lopputulos on vaivan arvoinen.

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta! Eli lattialaatta on varmaankin Pukkilan mallistosta, muualta en tuonkokoista ole löytänyt. Mietin vielä vähän Kaakelikeskuksen 58x58-millistä, koska kylppärini on tosi pieni ja nykyisetkin laatat ovat sitä samaa kokoa, tosin kokovalkoisena. Hieno kokonaisuus teillä.

   Poista
  3. Jos muistan oikein, kummatkin on Pukkilan laattaa. Ja kiitos :)

   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!