keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Keltainen pukukaappi

Kuten aiemmin olen kertonutkin, toimi talomme 80-luvulla sähkölaitoksen virastona. Alakerassa arkiston ja varaston lisäksi, oli omat sosiaalitilat sekä naisille että miehille. Kiinteistön ollessa vielä myynnissä, kävimme tietenkin muutamaan kertaan tutkimassa talon kuntoa ja mm. valokuvaamassa paikkoja. Jo silloin pisti silmääni toisessa pukuhuoneessa oleva kirkkaankeltainen pukukaappi/lokerikko.

charming, isn't it

Kaappi oli niin kirkuvan keltainen, että se herätti oitis mielenkiintoni ja haasteen saada se sopimaan myös tulevaan kotiimme. Ystävät jotka eivät tienneet ajatuksistani, osoittelivat kaappia naureskellen: "Tuon tietysti haluat säästää". Ilmeet olivat näkemisen arvoiset, kun kerroin näin myös tekeväni. No nyt se sitten sekosi täydellisesti, ajatteli varmasti moni heistä.

Koska vanhempi poika tyrmäsi ajatuksen kaapista huoneessaan välittömästi, käännyin seuraavan uhrin puoleen. Hän olikin helpommin lahjottavissa suostuvaisempi asialle.  Näin sai siis alkunsa  nuoremman pojan huoneen sisustus.  Lähtökohta on alla näkyvissä. Surullinen movimatto lattiassa, valkoiseksi maalatut lastulevyt sekä sähkökoteloinnit seinissä. Lisäksi huoneeseen oli jätetty tuollainen valkoinen koroke, ilmeisesti patsaan tms. jalusta.

Täältäkin aukaistiin ensin  lattia. Saman operaation oli tehnyt joku muukin aiemmin päätellen villasta, jota oli laitettu kutterinpurun päälle  lattiaan. Vanhat lankut otettiin täältäkin talteen ja myöhemmin kaikki lankut asennettiin uudelleen makuuhuoneisiin. Lankut maalattiin kaikissa makuuhuoneissa Betoluxilla valkoiseksi.


 Kaikki seinät ja katot levytettiin uudelleen, maalattiin valkoiseksi ja päätyseinä sai tapetikseen dramaattisen mustavalkoraidallisen tapetin. Jotta kirkas keltainen pääsisi oikeuksiinsa, vaatii se ympärilleen reippaita kontrasteja.

 Huoneessa on 120cm vuode ja runsaasti säilytystilaa kiiltovalkoisissa kaapeissa.
Tässä iltahämärässä otettuja kuvia, joissa tunnelma on pehmeämpi.

Vanha talonpoikainen uusrenessanssilipasto oli jo vanhassa kodissamme, samoin lipaston päällä oleva TuplaKupla valaisin. Pidän vanhan ja uuden yhdistämisestä, sen synnyttämä kerroksellisuus viehättää minua. Lipaston päällä on maalaamani taulu perheemme edesmenneestä Louis kissasta. Vanhassa kodissamme  tarvittiin taulu peittämään valtavaa sähkökaappia ja kuva sai silloin alkunsa. Mikään taiteilija en todellakaan ole. Huoneissa missä alaslaskettuja riippuvalaisimia ei ole käytetty, on hyödynnetty taidetalon aikaiset valaisinkiskot valaisimineen.


Pala talon historiaa kulkee siis edelleen mukanamme.


-tuija-

4 kommenttia:

 1. Ihana piristys ruiske tuo keltainen kaappi ! Tykkään kovasti sinun sisustustyylistäsi, tulee kotoinen tunnelma ja hyvä mieli lukiessani blogiasi! Mukavaa kesää :)
  -Terhi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Terhi ihanasta kommentista. Mukavaa, että seurailet kirjoituksiani. Hyvää ja lämmintä kesää sinulle ja toiivottavasti pysyt mukana jatkossakin.

   Poista
 2. Heippa, jopas on raikasta, mistä olet ostanut tuon mustavalkoisen tapetin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse ostin Rautiasta, mutta tapetti on Sandbergin Magnus.

   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!