lauantai 23. kesäkuuta 2012

keittiösuunnittelua vol. 2

Jatketaan keittiösuunnittelun parissa vielä toisen postauksen ajan. Tässä alla olevassa kuvassa näette paremmin saarekeseinän toimintoja. Alla on siis liitutaulumaalilla maalattu kipsilevyseinä. Seinä on se on rakennettu niin syväksi, että sen sisällä mahtuu kulkemaan alakerran wc:n tuuletusputki. Koska syvyyttä ja tyhjää tilaa kerran jäi seinän sisään, hyödynsin sen suunnittelemalla syvennyksen, jossa on pistorasia. Nyt siellä on hyvä tila  paahtimelle ym. keittiötavaroille. Seinään asennettiin myös tv-antenni ja pistoke. Pieni tv palvelee nyt tarvittaessa kokkia. Tykkään itse kuunnella radioita tv:n radiokanavien kautta ja näin ei erillistä radioita tarvitse tietysti sijoittaa mihinkään.
Tässä esiin nostettuna lieden takana liesituuletin sekä teleskooppipistorasia.Ja tässä koko saareke kolmen metrin pituudessaan.

Kaappiseinän toimintoja säilytystilan lisäksi ovat mikro (ylin), uuni (alempi), kahviautomaatti sekä jääkaappi pakastimella sekä viinikaapilla. Tyhjä kolo kahvikoneen alapuolella on tarkoitettu lämpölaatikolle, jonka hankinta on vielä vaiheessa.
Edellisen kotimme keittiöremontissa haksahdimme Siemensin kahviautomaattiin, joka nappia painamalla jauhaa haluamasi kahvilaadun pavut, ottaa veden ja puristaa sen kuppiin  19 baarin paineella. Kahviksi voit valita espresson, latte macchiatton, cappuccinon tai normaalin kahvin. Valitessasi kahvin mihin tulee maitoa, kone annostelee, lämmittää ja vaahdottaa myös maidon. Maito säilytetään tuossa kylmäastiassa, mihin kulkee tuo letku. Astia säilytetään jääkaapissa muulloin, mutta siis käytön ajaksi asetetaan tuohon tasolle. Astia on ns. kylmäastia, joten jonkin aikaakin voi maitoa tuossa pitää, eikä välttämättä heti tarvitse nostaa takaisin jääkaappiin. Teetä haluavat saavat koneestä lämpimän veden ja kaakaoihmiset lämpimän maidon. Voit myös valita miten ison juoman otat tai miten vahvaa kahvia haluat ja kone annostelee vedet ja pavut sen mukaan.


kuva Siemens


Keraan tuohon kahvikoneeseen ja sen loistavaan kahviin tottuneena, olisin ennemmin uudessa keittiössä luopunut vaikka astianpesukoneesta uunista kuin tuosta. Kahvi on vaan niin eri luokkaa, kuin normaali suodatinkahvi. Kahvin pintaan tulee upea crema ja koska koneessa ei käytetä suodatinta, jää kahviin sen oma rasva, mikä tekee juomasta niin täyteläisen.

Lämpölaatikko, mikä os siis vielä hankinnan alla, on toinen hyvä apuri paljon kokkaavalle. Jotkut säilyttävät siellä espressokuppeja, jotta pieni juoma ei jäähtyisi kylmään kuppiin laskettaessa. Itse käytin sitä (meillä siis oli sellainen jo vanhassa asunnossa) lämmittämään lautasia (jos teen annokset valmiiksi), pitämään ruokaa lämpimänä (jos syöjä viipyy tai pihvit vetäytyivät), sulatin sillä pakasteita tai suklaata ym. Laatikko on todella monikäyttöinen. Hmm...täytyykin pistää hakuun taas.


Äärimmäisenä oikealla on AEG jääkaappi/pakastinkaappi/viinikaappi kokonaisuus. Pakastin ja jääkaappi ovat ns. non frost malleja, jolloin ne eivät kerää jäätä ja näin ollen niitä ei tarvitse sulattaa koskaan. Viinikaappiin mahtuu enimmillään 39 pulloa viiniä. Meillä ei tosin pääse niitä niin kerääntymään, että ahdasta olisi tullut ;)  Tosin nyt täytyy kehua ystäviä, koska tupari/synttärijuhlien ansiosta kaapissa majailee viittä eri shamppanjaa, useita kuohuviinejä sekä suuri määrä laadukkaita viinejä. Viinikaapin lämpötila on säädettävissä +6-16 asteen välillä. Jos saisin toivoa jotain lisää, niin haluaisin, että kaapin eri osia voisi säätää eri lämpötiloihin. Oma lämpö punaviineille ja oma valkkareille. Lisäksi pakastinkaappi on todella vaatimattoman kokoinen. Sinne ei kannata yrittää säilöä talven marjoja, vaan niitä varten tarvittaisiin toinen pakastin.kuva AEG
Säilytystilaa seinällä on kattoon saakka. Ylhäällä säilytytään harvemmin tarvittavia astioita. Toinen kaappi vasemmalta on 40 senttinen apteekkikaappi, joka haukkaa sisäänsä kaikki kuiva-aineet. Se on kätevä, koska saat koko kaapin sisällön kerralla ulos ja kaapin perukoille ei pääse hautautumaan mitään.


Apteekkarin kaappi sopii hyvin keittiön kapeisiin väleihin
kuva täältäOsa kaapeista pitää sisällään erilliset ulosvedettävät hyllyt, jolloin alimmaisten kaappien sisältöä tarvittaessa,  ei tarvitse kontallaan pyllistellä niitä. Alla kuva koko keittiöstä. Tälläistä tällä kertaa. Keskustelen kommenttilaatikossa mielelläni keittiöasioista.


-tuija-

9 kommenttia:

 1. Tässä keittiössä silmä lepää :) Helppohoitoinen ja kaunis... tahtoo kanssa... no eiköhän meidänkin uudesta keittiöstä tule edes vähän parempi kuin nykyisestä :)

  VastaaPoista
 2. Hei Raija. Laitathan mulle kuvia teidän uudesta keittiöstä, kunhan valmistuu. Varmasti siitä tulee kaunis :)

  VastaaPoista
 3. Vau! Keittiö on tosi upea ja toimivan oloinen.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Soile. Toimivuuden suunnitteluun kannattaa käyttää hetki jos toinenkin. Ulkönäkö asioita pohdiskelen aina vasta, sitten kunhan toiminnallisuus on kohdillaan ensin.

  VastaaPoista
 5. Kiva kun kommentoit blogiini, en olisi löytänyt tänne! Mahtavia idiksiä täällä - sulla on niin kaunis koti! <3

  VastaaPoista
 6. Kiitos Coco. Ajattelin, että tyylimme voisi kohdatakkin, niin samoista asioista usein postaat. Tämä nykyinen kotimme on astetta pehmeämpi kuin vanha, johtuen tämän kodin vaatimasta hengestä.

  VastaaPoista
 7. Tuija,
  Miten olet kokenut tasosta nousevan liesituulettimen toimivan? Olen suunnitellut omaan keittiön samankaltaista ratkaisua, mutta olisi kiva kuulla käyttäjäläheistä palautetta tuotteesta, myytntipuheiden sijaan ;)

  -Ida

  VastaaPoista
 8. Ida. Nuo tasoon asennettavat liesituulettimet voidaan muiden tuulettimien tavoin liittää joko hormiin tai käyttää aktiivihiilisuodattimella. Mikäli liitos tehdään hormiin, on imu ihan hyvä, mutta aktiivihiilikäytöllä ei imu ole samaa luokkaa kuin päältäimevien laitteiden. Joten jos haluat tehokasta imua, täytyy liitos tehdä hormiin lattian kautta :)

  VastaaPoista
 9. Okei, kiitos tiedoista! :)

  VastaaPoista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!