torstai 14. kesäkuuta 2012

Alivuokralainen

Meillä on ullakko, jossa en ole ovea pidemmällä käynyt. Syy siihen on tässä.


Kuvan pulu ei liity tapaukseen ;)


Vuosien saatossa ullakolle oli pesiytynyt pieni puluyhdyskunta. Rikkinäisten pikkuikkunoiden sekä katon  risan alalappeen kautta, ne olivat vuosien saatossa muuttaneet sisään. Pelkään kuollakseni lintuja, puluja ehkä  eniten ja kurkattuani ensimmäisen kerran vintin ovesta ja nähtyäni kaikkialla linnunp...aa, käännyin ympäri ja kieltäydyin astumasta peremmälle.

Niinpä sitten yhtenä päivänä perheen miehet järjestivät puluoperaation ja saivat yksi kerrallaan häädettyä alivuokralaiset pois. Kattolappeet sekä ikkunat paikattiin ja verkoitettiin, silti kesti vielä monta kuukautta ennen kuin itsepäisinkin pulu uskoi, ettei meillä enään vuokrata huoneita.

Jälkeenpäin sattui hauska  tapaus (minun mielestä, ei poikamme), kun menimme esikoisen kanssa käymään ylhäällä ja jäin tapani mukaan notkumaan ovelle menemättä peremmälle. Poika kehoitti monta kertaa sisälle ja kertoi ettei puluja enään ollut. Sanojensa vakuudeksi hän alkoi läpsyttämään käsiään yhteen: "Kato nyt, ei puluja". Lause ei ehtinyt loppua, kun ilmeisesti käsien läiske sai aikaan sen, että jostain lensi säikähtänyt pulu kohti poikaa. Jäätävän kauhun aikaan saamana löin oven kiinni ja salpasin sen. Sitten juoksin alakertaan.

Ennen kun soitatte lastensuojeluun, kerrottaneen että päästin hänet kyllä sieltä ulos heti. No ainakin vartin jälkeen. Nyt viimeinenkin asukas ylhäältä on häädetty, mutta kuten voitte arvata, en edelleenkään vintille astu.

-tuija-

2 kommenttia:

  1. Pulupelko? Onko sille lääketieteellistä termiä? Saara

    VastaaPoista
  2. En tiedä onko pulupelolle nimeä, mutta pelkään kaikkia lintuja. Järjetöntä, mutta totta.

    VastaaPoista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!