keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Alakerta

Alakerran pohjan kanssa askartelin hieman pidempään, ennen kuin se asettui kohdilleen. Alakertaan oli sijoitettu kahdet sosiaalitilat, yksi naisille ja yksi miehille sekä arkisto, jossa säilytettiin karttoja vanhoissa isoissa pakastinarkuissa(!)
Talossa on alunperin ollut öljykeskuslämmitys ja siitä muistona oli vanha hormisto toisen pukuhuoneen nurkassa. Myöhemmin lämmitys oli muuttunut suoraksi sähköksi ja sen tiimoilta talossa oli kymmeniä erillaisia sähköpattereita. 






vanha alakerran pohja


























Tämä kuva on otettu arkiston suunnalta kohti kaareva seinäisen pukuhuoneen ikkunoita.






Tässä kuvassa toista pukuhuonetta on jo alettu purkaa ja seinä kaadettu suihkutilan sekä pukkarin välistä.




 Sijoitin alakerran toiminnot siten, että sauna sijoittuu vanhaan arkistoon ja suihku porealtaineen kaarevaan tilaan. Wc sijoittuu vanhan eteisen paikalle ja kodinhoitohuone sen taakse. Pyöritin pohjaa kauan, lähinnä siksi, että halusin hyödyntää kaikki vanhat viemärit ja vesipisteet. Kun pohja asettui viimein paikalleen, olo oli kuin voittajalla. Kaikki putkivedot ja viemärit saatiin hyödynnettyä. Ainoat uudet vedot tulivat uuteen vessaan ja nekin saatiin vedettyä suihkuhuoneen puolelta. Koska saunalle varattu arkisto oli aika hulpean kokoinen rakennettiin yksi uusi valeseinä pienentämään saunaa. Tämän valeseinän sisälle saatiinkin näppärästi piiloon johdotuksia, ilmastointiputkia sekä saunan  lasimurskaseinän vaatima projektori. Sauna on edelleen melkoisen suuri, mutta mahtuupa lauteilla makaamaan sitten koko pituudeltaan.



uusi pohjapiirros


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!